Wie zijn wij

Over Whippet kennel Chasing Lane's

Wij zijn de drijvende kracht achter de Whippet kennel Chasing Lane's. Ik ben niet geheel nieuw in de sport en fokkerij.

Sinds mijn 12de zit ik in de windhondenrensport en alle aspecten daar omheen. Op mijn 12de kreeg ik de Whippet Dobre v.d. Fijola Hoeve in huis om te kijken wat ik van dit ras vond. Al snel was ik verknocht aan dit fantastische ras.

2 Jaar later kreeg ik mijn eigen Whippet, Kabora v.d. Fijola Hoeve. Al snel volgde mijn 2de Whippet, Olympique v.d. Fijola Hoeve. 2 Fantastische honden met wie ik veel geracet en Coursing gelopen heb. Van beide dames heb ik veel geleerd. De trainingsmethoden die ik op hen heb toegepast, gebruik ik nog steeds bij mijn huidige Whippets.

Na eerst ervaring op te hebben gedaan door over de schouders te kijken van andere mensen in de windhondenrensport en diverse fokkers, heb ik in mei 2009 de Whippet kennel Chasing Lane's aangevraagd en deze is op 19 november 2009 goedgekeurd door de F.C.I.. De naam betekent "jacht op de baan". Vrij vertaald. Dit is natuurlijk toepasselijk voor dit mooie ras.
Daarnaast heb ik mijn KK1 (kynologische kennis deel 1) en KK2 (kynologische kennis deel 2) afgesloten om nu verder te gaan naar Exterieur en Bewegingsleer.

Doordat door de jaren heen mijn passie en enthousiasme voor dit ras gegroeid is, hopen dat wij met onze kennel een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van dit fantastische ras.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u door middel van het contactformulier altijd contact met mij opnemen. Ook zijn wij vaak op wedstrijden in het binnen of buitenland te vinden.