16 Dec 2011

Lelystad (Nederland)

Het seizoen is tot een einde en dan is het toch altijd even leuk om onze gedachten er over te laten gaan. Wat wel goed ging wat niet goed ging. Dus even de balans opgemaakt.

Dit seizoen hebben wij in totaal met 7 honden gelopen in diverse klasses.

Naam hond

Klasse

Aantal wedstrijden

Finales

Homely Luck's Lotus

A-teven

6

4

As Good-As Gold

B-teven/gepromoveerd A

5

5

Vilikaia vom Rauhen  Meer

B-teven/gepromoveerd A

9

9

Windyglen's Ride Sally Ride

B-teven/gepromoveerd A

5

5

Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck

B-teven

2

2

Brandy van de Spaarne Meute

A-teven

9

9

Windyglen's Patriot

Sprinter reuen

7

7

Totaal Wedstrijden en Finales

43

41

 

Met 2 gemiste finales zaten al onze honden dit jaar in de finale 41 uit 43 wedstrijden is niet slecht.
Enkele hoogtepunten uit dit mooie seizoen waren toch de 5 baanrecords van Brandy van de Spaarne Meute en dat Brandy na haar Alvleesklierontsteking toch weer terug gekomen is.  Maar ook de finale plaats van Vilikaia vom Rauhen Meer  op het NK 350 meter. Homely Luck's Lotus die na een dubbele spierscheuring toch weer mee kon doen op het hoogste niveau.

Onze jonge talenten die alle gepromoveerd zijn en met zeer belovende tijden neerzette en wellicht volgend jaar ook mee kunnen doen in de A-klasse. Maar ook onze sprinter reu. Ook al is die te groot de tijden die hij neerzet kunnen wij eigenlijk alleen maar van dromen helemaal toen hij onder de magische grens van 22 seconden dook op Jubbega.

Ook onze 1ste puppenkinderen op de renbaan en sommige al meedoen aan wedstrijden! Heerlijk gevoel om ze zo terug te zien. En natuurlijk ook onze honden in co eigenaarschap hoe onze Paddy's Absolute Power aan het einde van het seizoen zijn PR wist te verbreken. Prachtig!

En ook het gezellig maken tijdens een wedstrijddag samen zijn met onze vrienden en kennissen op de renbaan die er samen echt een dagje uit van maakte. 

Natuurlijk het EK waar 2 Nederlandse honden Europees Kampioen werden en in totaal 6 finalisten.

Maar naast hoogte punten heb je ook diepte punten. Voor ons was dat toch wel dat onze Brandy v.d. Spaarne Meute ziek was op het NK 350 meter en toen nog amper kon lopen. Vele hadden hun mening al klaar en dachten het allemaal wel beter te weten.  De dag nadien bleek het alvleesklierontsteking te zijn veroorzaakt door een bacterie.  Loopsheden die net voor een NK komen of een blessure.

Maar het brengt mij wel op het punt afgunst en jaloezie in deze sport. Na een "slecht" 2010. Hoop je toch op een beter 2011  qua menselijkheid, respect en sportiviteit. Niets is echter dan een illusie. Met een super 2011 en je mee doet om de belangrijke wedstrijden krijgt de roddelmolen een andere wending. De reacties die sommige mensen geven of het geroddel achter je rug om maakt deze sport echt tot een kinderlijk niveau. Zelfs zo erg dat je bij je vereniging waar je meer als 10 jaar lid bent je lidmaatschap opzegt. Mensen geniet van deze sport. En ga niet zomaar lopen gissen of doen. 

Met deze terugblik kunnen wij toch terug kijken naar een mooi en succesvol seizoen. En wij hopen ook aankomend seizoen weer van de partij te kunnen zijn. En partij te kunnen geven.
Voor nu fijne dagen en een mooie jaarwisseling.

Timothy Fidom Chasing Lane's Whippets
     
30 Nov 2011

Lelystad (Nederland)

De pups zijn alweer 6 weken geweest en na hun inenting en derde ontwormingskuur mochten zij voor het eerst naar buiten!

En leuk dat ze het vinden!

   

 

     
13 Nov 2011

Oude Pekela (Nederland)

Vandaag reisden wij af naar het altijd gezellige Oude Pekela voor de traditionele Sint Nicolaas ren. De laatste koers van het jaar in Nederland. Deze werd vroeger altijd gehouden op de oude baan van Den Haag.  Wij hadden 5 hondjes ingeschreven. Windyglen's Patriot, Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck, As Good- As Gold, Brandy v.d. Spaarne Meute en Vilikaia vom Rauhen Meer. Gelukkig hadden wij een helpende hand bij ons mevrouw van Hees! Lia bedankt voor het starten en helpen van de honden!

Als 1ste was het de beurt aan Windyglen's Patriot. Hij mocht samen starten met Jazz Arrow en Heluska. Met een super start was onze Patriot vertrokken en maakte met grote klappen een redelijk gat met Jazz Arrow gevolgd door Heluska. Patriot kwam in een nieuw Persoonlijk Record van 22.48 over de streep.

Helaas liepen de sprinters maar 2x dit maal. Maar met een mindere start en via de buitenkant moest Patriot alle zeilen bij zetten om Jazz Arrow voorbij te gaan. Deze lag strak langs de palen. Maar met het ingaan van de laatste bocht wist Patriot gas bij te geven en afstand te nemen van Jazz Arrow en Heluska.

De uitslag

R 1 Windyglen's Patriot 1ste 22.67
B 2 Oochigea's Jazz Arrow 2de 22.94
W 3 Heluschka 3de 23.61

Bij de B-klasse teven ging het om 2 punten ritten. Deze dag werd Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck gedaan door Lia. En met een mooie start werd zij 1ste in 23.30 gevolgd door Indonesia die toch dichtbij kwam. 

In de 2 rit was het onze As Good-As Gold die liet zien dat zij echt in goede vorm is met een super start was zij gelijk al los van de andere honden. Daarachter was het Mocca en Andromeda die vochten om die 2de plek.  As Good- As Gold kwam in 22.93 over de streep.

In de halve finale was het nu de beurt aan As Good- As Gold die als 1ste van start moest. Met weer een bliksem start nam zij resoluut de leiding. Maar het was die Indonesia die heel dichtbij kwam en de aanval inzette. Maar toch was het net onze As Good- As Gold die won in 23.05 gevolgd door Old Road's Indonesia in 23.16. Met daarachter Andromeda in 23.95.

De eerste 3 finalisten waren bekend. In de andere koers was het Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck die als 1ste wegwas en bleef. Daarachter was een mooi gevecht gaande tussen Aero en Mocca en Hera. Dit  in het voordeel van Aero en Mocca.

De finale.

As Good- As Gold was samen met onze ander teef Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck goed weg. en streden samen om die 1ste plek. Daarachter was er een zeer spannende strijd tussen Andromeda en Indonesia. gevolgd door Aero en Mocca. Met A Tale of Luck aan de binnenkant en As Good-As Gold aan de buitenkant was het voor ons moeilijk te zien wie er als 1ste over de streep kwam.
De uitslag

R 1 As Good as Gold 1ste 23.09
B 2 Quixand Chasing Lane's A tale of Luck 2de No Time
W 3 Old Road's Indonesia 4de No Time
Z 4 Aero 6de No Time
G 5Culann's  Mokka 5de No Time
ZW 6 Andromeda 3de No Time

Nu de beurt aan de A-klasse teven. 7 gemeld en op het laatste moment werden helaas 2 terug getrokken. Dus nog 5 dames aan de start. Wij hadden onze Brandy v.d. Spaarne Meute en Vilikaia vom Rauhen Meer in geschreven.  Zij mochten het opnemen tegen Tweety Wilstad, Culann's Orla en Bibi Noir van de Sabelspoort.

Brandy die niet zo goed startte als normaal zette de aanval in op Orla. Maar deze teef heeft een heel erg goed eindschot en liet gelijk zien waarvoor ze kwam. In een mooie tijd was het Orla die won in 23.03 gevolgd door Brandy in 23.11. Daarachter was het Vilikaia en Tweety die vochten om die 3de plek dit was in voordeel van Vilikaia die nipt won in 23.31.

De 2de puntenrit

Was het Orla die knalde uit het hok gevolgd door Brandy. Daarachter was het weer Vilikaia en Tweety die stuivertje wisselde. Dit in het voordeel van Vilikaia. De rit werd gewonnen door Orla in 22.86 gevolgd door Brandy in 23.12, Vilikaia in 23.49, Tweety in 23.55 en als laatste Bibi Noir in 23.96

De finale

Het was nu Brandy die als een raket uit het hok kwam gevolgd door onze Vilikaia. Orla die een minder start had moest een inhaalslag gaan maken om bij Brandy te komen. Vilikaia leek precies te weten wat er te doen stond en liet pas op het laatste moment een gaatje vallen zodat Orla niet meer in de beurt van Brandy kon komen. Soms denk ik echt dat mede huisgenoten samenwerken.

De uitslag

R 1Culann's Orla 2de 23.15
B 2 Brandy v.d. Spaarne Meute 1ste 23.09
W 3 Vilikaia vom Rauhen Meer 3de 23.48
Z 4 Tweety Wilstad 4de 23.82
G 5 Bibi Noir van de Sabelspoort 5de 24.01
     

Een onverwachte twist door de overwinning van Brandy maar het alle belangrijkste gingen alle honden zonde blessures naar huis.


Vilikaia en Brandy


Quixand Chasing Lane’s A Tale of Luck.

     
06 Nov 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag was de wedstrijd in Lelystad dus konden iets langer slapen. Wij hadden 4 hondjes in geschreven Windyglen's Patriot, As Good-As Gold, Vilikaia vom Rauhen Meer en Brandy v.d. Spaarne Meute.  Er liep 1 puppenkind van ons een proefronde Chasing Lane's Diamond Spirit. Dit deed zij erg netjes en was haar 1ste keer op een wedstrijd dag!

Het was gelijk de beurt aan onze Windyglen's Patriot helaas was hij de enige hond dus hij mocht tegen zijn eigen lopen. En dat deed die voortreffelijk. Met een zeer zware baan zette hij een mooie tijd van 22.35 de 1ste omloop neer. Helaas was er in de halve finale geen tijd. In de finale zat alles mee en was hij als een raket vertrokken. Windyglen's Patriot was eindelijk op stoom en kwam in een zeer mooie tijd van 21.85 over de streep. Een nieuw persoonlijk record!

Verder hadden wij onze As Good-As Gold lopen. Zij komt terug uit de na loopse weken en langzaam maar zeker begon haar vorm terug te komen en dit liet ze gelijk zien in de serie waar zij een mooi 1ste plaats nam achter Fair Play en Andromeda en Aero in een tijd van 23.12.

In de halve finale mocht As Good- As Gold weer starten onder het rode dek. En liet zien wat ik al eerder benoemde haar vorm komt er aan met een nieuw persoonlijk record liep zij 22.98 gevolgd door Andromeda en Valley die voor al in het begin elkaar lastig maakte.

De finale 6 B-teven aan de start. Fair Play die in de halve finale ook een mooie tijd neerzette zou het onze As Good-As Gold wel is moeilijk kunnen gaan maken. Met een slechte start was As Good- As Gold weg. Al snel nam zij de leiding over van Fair Play die de achtervolging samen met Andromeda inzette om toch nog een aanval te kunnen doen op As Good- As Gold.

De uitslag:

R1 As good as 1ste 23.27
B2 Fair Play van de Waterram 2de 23.49
W3 Hera L'intrépide Masqué 4de 23.86
Z4 Andromeda 3de 23.68
G5 Valley 6de 24.22
ZW6 Aero 5de 24.20

Dan nu de beurt aan onze Vilikaia vom Rauhen Meer en Brandy v.d. Spaarne Meute. Helaas waren er maar 4 A-teven aan de start. Maar dit maakt het evengoed spannend. Brandy die net loops is geweest en terug herstellende nog is van haar Alvleesklier ontsteking. De 1ste omloop maakte Brandy gelijk duidelijk dat haar vorm er niet minder om geworden is en liep ook netjes 22.96 en kwam als 1ste over de streep. Gevolgd door Nightstar die op het laatste rechte stuk erg hard kwam opzetten. Onze Vilikaia kwam als mooie 3de binnen in 23.51.

De halve finale Brandy was iets minder weg en door een botsing was Nightstar vrij en mocht Brandy er om heen proberen te komen. Helaas lukte dit niet en zelfs Vilikaia kwam nog dicht bij. Het was Nightstar die deze rit overtuigend won in 22.87, Brandy in 23.00 en Vilikaia in 23.35 en gevolgd door good old Jousha in 23.70.

De finale. Het is al duidelijk dat Nightstar de vorm van de dag heeft, maar met 3 ritten en een zwaarder wordende baan weet je het maar nooit. Brandy was goed weg gevolg door Vilikaia met daar achter Nightstar. Brandy trok goed door en Vilikaia probeerde aan te klampen echter kreeg zij een duw van Nightstar waardoor Vilikaia naar achterviel. Nightstar zette de koers door en trok langs Brandy in de laatste bocht waar onze Brandy het gat liet. Achter was nog het gevecht tussen Vilikaia en Jousha.

De uitslag.

R1 Storktown's Nightstar 1ste 22.78
B2 Brandy van de Spaarne Meute 2de 23.04
W3 Vilikaia vom Rauhen Meer 3de 23.72
Z4 Jousha van de Aloïsepolder 4de 23.82

Al met al een mooie dag en liet zien dat onze honden zo tegen het eind van het seizoen nog in prima vorm zijn.

     
30 Okt 2011

Lelystad (Nederland)

De pups hebben hun 1ste wormenkuur gehad en dit ging zonder problemen. Dit vraagt natuurlijk ook weer om wat nieuwe foto's, deze zijn te zien op de puppy pagina - aanwezige pups.

Er is nog 1 reutje beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@chasinglanes.com

 
     
16 Okt 2011

Lelystad (Nederland)

Eindelijk is het zover de weeën van Lotus beginnen en om half 11 mochten wij de 1ste pup uit ons E-nest verwelkomen. Uiteindelijk zijn er 7 reuen en 1 teefje geboren. De bevalling liep voorspoedig en Lotus neemt haar taak als moeder zijnde erg serieus. Met veel liefde verzorgd zij de pups.

   

 

     
09 Okt 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag reisden wij weer af naar Jubbega voor het Clubkampioenschap. Altijd een gezellige boel en het draait meer om de mensen even dan om de sport zelf. Zo is er altijd het wasknijper bingo en de traditionele avondmaaltijd van de Chinees. Toen wij daar aankwamen was het 1 zwemparadijs.

Wij hadden onze renstal lopen. En Brandy mocht het spits af bijten op de 280 meter. En met twee rondjes met 7 honderdste bovenhaar eigenbaanrecord. Heeft ze het knap gedaan.

De andere hondjes mochten flink strijd leveren. Windyglen's Patriot mocht mee doen met de andere reuen en wist 2 maal overtuigend te winnen net als zijn zusje Windyglen's Ride Sally Ride die ook clubkampioen werd.

Bij de B-teven was het overduidelijk onze QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck die won. Bij de B-reuen was het door ons gefokte Chasing Lane's Boston die knap clubkampioen werd.

Ook is er door het idee van leden het concept de Fryslan Cup ontstaan. Deze werd dit jaar voor het eerst gehouden. Het is een wisselbokaal waar iedere winnaar haar of zijn naam of gegraveerd krijgt. Dit jaar is die gewonnen bij de teven door onze Brandy v.d. Spaarne Meute. Door haar ziekte moest zij alle kampioenschapwedstrijden laten liggen. En dit was een mooie opsteker voor de toch prachtige prestaties die zij dit seizoen heeft laten zien!

Ook werd aan de andere kant van NL op Goes het clubkampioenschap gelopen waar onze in Co-ownerschap Paddy's Absolute Power voor de 2de maal clubkampioen is geworden! Mary en Robert van harte met deze prachtige prestatie!

 
Brandy vd Spaarne Meute Quixand Chasing Lanes A Tale of Luck
Rood: Chasing Lanes Boston, Blauw: Chasing Lanes Dollar Express Vilikaia Vom Rauhen Meer
Windyglens Patriat onder geel  

Chasing Lanes Boston, Windyglens Patriot,
Windyglens Ride Sally Ride, Brandy vd Spaarne Meute,
Quixand Chasing Lanes A Tale of Luck.
CLUBKAMPIOEN Chasing Lanes Boston  
     
02 Okt 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag reisden wij af richting onze thuis vereniging WRV Friesland. Wij hadden 2 hondjes ingeschreven Windyglen's Patriot en Windyglen's Ride Sally Ride.

Windyglen's Patriot zou voor het begin van de wedstrijd samen lopen met een hondje wat voor goed rond ging. Alles ging zoals het moest en de hond die voor goed rond ging heeft deze bepaald. Onze Patriot kwam in 22.56 over de streep.

Als enige sprinter liep onze Patriot deze dag de demo rondes. Al liep die alleen er zijn altijd leerpunten om te verbeteren. En ja dit deed hij. In een sublieme tijd van 21.96 liep hij niet alleen onder de 22 seconden maar ook een persoonlijk record. In zijn laatste rit liep die nog netjes een 22.35 en hieraan kon je merken dat hij zich echt in de halve had gegeven! Maar als nog een supertijd!

Ook liep zijn zusje Windyglen's Ride Sally Ride. Het zou haar 1ste wedstrijd in de A-klasse zijn. Met toonaangevende honden aan de start. Bindi de kersverse Europese kampioene Du Féerique finalist van de Vriendschapren. En de andere regelmatig finalist op nationale en internationale wedstrijden.

In de serie kon je duidelijk merken dat Sally moest wennen dat er honden naast haar mee kunnen starten en ook meetrekken qua snelheid. Maar ze werd netjes 3de in 22.51 en moest Aviaticus Wild Grace  (won in 22.35) en Amir v.d. Spaarne Meute voor laten gaan.

In de halve finale mocht zij het weer opnemen tegen Wild Grace en nu ook met Du Féerique en Creamery Pearl die terugkomt van haar loopsheid. En wat een strijd was het. Du Féerique startte als een raket en nam resoluut de leiding. Sally werd naar buiten gedrukt door Wild Grace waardoor zij extra meters moest maken. Creamery Pearl die goed langs de palen liep. Liet een gaatje vallen waardoor Sally naar binnen kon duiken en alsnog de aanval kon inzetten op Wild Grace. Maar het was Du Féerique die oppermachtig de halve finale won in 21.97 en Sally kwam als 3de binnen in 22.34 (tevens een nieuw persoonlijk record).

De finale.

Was het Bindi die een nieuw baanrecord had gelopen die onder het rode rendek mocht. Maar wat een finale onze Sally zat in het midden en vertrok goed hier en daar wat gebotst. En Sally viel wat terug. Zette haar versnelling in halverwege de bocht en vocht voor wat zij waard was en kwam heel netjes als 5de over de streep.

De uitslag

R1 Bindi 1ste 21.63
B2 Du Féerique  2de  
W3 Ghan Buri Ghan's Jagdbaronesse 6de  
Z4 Aviaticus Wild Grace 4de  
G5 Amir v.d. Spaarne Meute 3de  
ZW6 Windyglen's Ride Sally Ride  5de  

Ook liepen twee van onze puppenkinderen Chasing Lane's Boston en Chasing Lane's Dollar Express. Beide wisten zich via de serie direct te plaatsten voor de halve finale. Waar zij samen het mochten opnemen tegen elkaar. Het was Chasing Lane's Boston die imponeerde in een nieuw persoonlijk record van 22.68 gevolgd door zijn huis genoot Chasing Lane's Dollar Express die knap 2de werd in 22.88.

De finale was het Chasing Lane's Boston die als 1ste weg was gevolgd door Yaris v.d. Spaarne Meute en Chasing Lane's Dollar Express. Beide zette de aanval in maar Chasing Lane's Boston wist zich terug te vechten. Maar het was Chasing Lane's Dollar Express die als 1ste over de streep kwam in 22,82 gevolgd door Chasing Lane's Boston in 22.86.

R1 Chasing Lane's Boston 2de 22.86
B2 Intrepido Gianni van Arkadi 6de 23.27
W3 Chasing Lane's Dollar Express 1ste 22.82
Z4 Yaris v.d. Spaarne Meute 3de 22.88
G5 Double Speed's Hitam 5de 23.15
ZW6 ferero the Whippet's Land 4de 23.08


Windyglens Ride Sally Ride onder strepen


Windyglens Patriot


Windyglens Ride Sally Ride


Chasing Lanes Dollar Express & Chasing Lanes Boston

     
01 Okt 2011

Goes (Nederland)

Vandaag reisden wij af richting het Zeeuwse Goes. Voor de Zilveren Mossel ren. Een internationale wedstrijd waar ook veel Belgische honden op af komen. Dit was dan ook een mooie test voor onze Brandy v.d. Spaarne Meute om te kijken hoe zij weer kan deelnemen na haar alvleesklierontsteking. Daarnaast hadden wij onze 2 jonge dames As Good-As Gold en QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck ook in geschreven en deze mochten starten in de B-klasse.

De B/C-klasse teven 8 stuks waren er aan de start. Als 1st was het onze As Good-As Gold die mocht starten. Met een zwaar gevecht tussen Lady Liberty was het toch onze As Good-As Gold die als 1ste over de streep kwam in 23.84. Daarna was het de beurt aan QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck. Als een raket startte zij samen met Wheezy Wind's Hasta La Vista. Deze heeft al iets meer ervaring dan onze QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck en zocht ook direct de paaltjes op. Maar QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck liet het er niet op zitten en gaf gas. Zij liep verder weg en won de rit in 23.25.

De halve finale. Beide dames onder het rode dek en het was QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck die de spits mocht afbijten. Met een mindere start moest zij vechten voor die 1ste plek. Lady Liberty die aan kop was liet een klein gaatje aan de binnenkant vallen waarop QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck in dat gat dok alleen werd het botsten geblazen. Op de streep was het toch nog in het voordeel van onze QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck die won in 24.03.

Toen was As Good-As Gold aan de beurt die het zwaar had met Wheezy Wind's Hasta La Vista die samen met Kaze v.d. Aloisepolder waren vertrokken. As Good-As Gold vechten zich erdoorheen en wist knap de halve finale te winnen in 23.40.

De finale As Good-As Gold onder het rode dek en QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck onder het blauwe. Het startsein werd gegeven en een goed vertrek voor beide honden en het was QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck die zich langzaam maar zeker wist los te maken. As Good-As Gold kreeg een aanval in de laatste bocht van Wheezy Wind's Hasta la Vista die zich naar de 2de plek wist te begeven. Daar kwam ook nog Lady Liberty opzetten maar die aanval was te laat.
De uitslag:

R1 As Good-As Gold 3de
B2 QuiXand Chasing Lane's A Tale of Luck 1ste 23.75
W3 Wheezy Wind's Hasta la Vista 2de
Z4 Homely Luck's Lady Liberty 4de
G5 Kaze v.d. Aloisepolder 6de
ZW6 Oochigea's Esheltia 5de

Er waren 13 A-teven deze dag. Brandy mocht gelijk het spits afbijten en startte gelijk in de 1ste cours. Erg spannend om te zien hoe zij het zou doen. Op eerdere trainingen liet ze al wel weer zien richting haar oude tijden te kunnen lopen. En daar was de start maar waar was Brandy. Zij miste compleet de start en moest van achteraf aanvallen. Iets wat wij niet gewent waren van haar. Maar zij liet zien dat zij nog steeds power in haar heeft en kwam knap als 2de binnen achter Old Road's Indian Lady. Die won in 23.34.
In de halve finale had zij weer de zelfde start als in de serie maar sterk coursend en opzoek naar het gaatje wist zij zich als 2de te plaatsten voor de finale achter HussyLady of Gasbyfirst. Die won in 23.00.
De finale onder wit 3 zou Brandy haar ''oude'' manier van starten kunnen hervinden. Tijdens het inlopen merkte wij dat zij heel erg vel  en gefocust was.  Zelfs in de paddock was zij stil. De honden werden geplaatst het startsein wordt gegeven. En boem het was onze Brandy die haar eigen ikke weer liet zien samen met Wheezy Wind's Herencia Tactica waren deze geexplodeerd uit het hok. De strijd ging ook om deze 2 Brandy sloot het gat voor Herencia Tactica en kwam zo als 1ste over de streep. Daarachter werd hard gevochten om de andere plaatsten.
De uitslag

R1 Hussylady of Gasbyfirst 4de
B2 Storktown's Nightstar 3de
W3 Brandy v.d. Spaarne Meute 1ste in 22.93
Z4 Old Road's Isterya 5de
G5 Wheezy Wind's Herencia Tactica 2de
ZW6 Ghan Buri Ghan's Juma Bleu Eve 6de

Een prachtige prestatie van onze Brandy v.d. Spaarne Meute die in juli nog voor dood lag en door vele werd afgeschreven! Zowel in de B-klasse en A-klasse gingen wij met 2 zilveren mosseltjes naar huis.

Ook was de voor ons in co-ownerschap Flash v.d. Spaarne Meute er! Even paar leuke foto's gemaakt van deze knappe man!


Brandy vd Spaarne Meute


Brandy vd Spaarne Meute


Flash vd Spaarne Meute


Flash vd Spaarne Meute

     
26 Sept 2011

Lelystad (Nederland)

vandaag even een 6 weken foto gemaakt van Homely Luck's Lotus. Hierop is duidelijk te zien dat zij drachtig is. Helaas kon zij gister niet op de aankeuringsdag zijn maar was haar nieuwe liefde en vader van onze toekomstige pups Homely Luck's Xanthos er wel! En zoals zij in Latijns zeggen veni vidi vici's en hij kreeg een Uitmuntend! Trotser kunnen wij niet zijn op de vader van onze aankomend nest!

Dit zal even de laatste update zijn tot 1 november i.v.m vakantie van onze webdesigner.  

     
25 Sept 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag was de aankeuringsdag van de Nederlandse Whippet Club voor de 1ste maal. Wij hadden Catkyll's Deverra, Vilikaia vom Rauhen Meer en Brandy v.d. Spaarne Meute ingeschreven van de dames.

De Whippets werden gekeurd door int. Keurmeeste W. Wiersma. Voor ons een hele andere discipline, maar leuk voor de verandering!

Als 1ste was onze Brandy v.d. Spaarne Meute aan de beurt en zij kreeg heel netjes een ZG. Toen mocht onze Vilikaia vom Rauhen Meer de keurmeester was erg te spreken over haar. Hij had 1 minpuntje en dat was het gangwerk (het werd naast de renbaan gehouden) anders had zij een U gehad. Ook hadden wij Catkyll's Deverra mee zij kreeg een G. 

Met certificaten onder de arm keken wij hoe de ''show'' Whippets hun kunstje lieten zien op het middenterrein en waar sommige heel netjes en zeer haasvast waren.

Voor ons is dit goed bevallen en wij raden andere renmensen aan om volgende keer ook mee te doen aan de aankeuringsdag van de NWC!


Vilikaia vom Rauhen Meer


Catkyll's Deverra


Brandy v.d. Spaarne Meute

   
     
17 Sept 2011

Rijssen (Nederland)

Vandaag reden wij richting Rijssen waar wij zouden lopen met 3 van onze honden. Windyglen's Patriot, Windyglen's Ride Sally Ride en As Good - As Gold. Ook liep onze gezamenlijke reu Paddy's Absolute Power die getraind gebracht wordt door Robert van Lieshout.
Ook liepen er 2 puppenkinderen van ons deze dag namelijk Chasing Lane's Boston en Chasing Lane's Dollar Express.

Als 1ste was Paddy's Absolute Power aan de beurt. Hij mocht het opnemen tegen Chasing Lane's Dollar Express en Django van de Sabelspoort. Het was letterlijk een nek aan nekrace in het voordeel voor Dollar Express die zijn neusje in 22.82 over de streep wist te duwen. 2de was onze Absolute Power die de hele tijd via de buitenkant aan het vechten was en in 22.83 over de streep kwam. Gevolgd door Django in 23.31. Het ging om 2 plaatsten naar de halve finale dus Absolute Power hoefde geen herkansing te lopen.

In de halve finale was het volle bak en mocht Absolute Power het opnemen tegen 5 andere hondjes. Met jong talent Marakya's Galoufi Juan en Culann's Ocean of Memories en de ervaren Oochigea's Fortylius. Moest onze Absolute Power aan de bak. En ja dat deed die met een superstart van vanouds was hij weg en maakte gelijk een voorsprong op de rest. Heel knap zette de jonge Galoufi Juan de achtervolging in en wist via de laatste bocht naast hem te komen. Maar met een net een klein neusje was het onze Paddy's Absolute Power die als 1ste over de streep kwam in een nieuw Persoonlijk Record van 22.39! Chapeau! En heel netjes was het Galoufi Juan die als 2de binnen kwam in 22.40. Gevolgd door Fortylius in 23.13 waren de 1ste 3 finalisten bekend.

In de andere halve finale waren het ook 6 hondjes aan de start. Hier zaten onze puppenkinderen Chasing Lane's Dollar Express en Chasing Lane's Boston in.  Het was Iman en Boston die de start hadden en op kop weg vertrokken gevolgd door Dollar Express en Ferrero. Het was Dollar Express die zich kon losmaken van de achtervolgers en de aanval kon inzetten op Iman. Daarachter schoof het veld helemaal in elkaar en kreeg Boston een tikje waardoor hij zijn 3de positie kwijt raakte. Boston probeerde nog op het laatste stuk het gat te dichten maar werd net 4de in 23.07. De koers was gewonnen door Iman in 22.79 gevolgd door Chasing Lane's Dollar Express in 22.86 en 3de was het Ferrero in 23.04. De finalisten zijn bekend.

De finale onze Paddy's Absolute Power mocht onder rood en had hok 5 met weer een mooie start was hij weg alleen nu was het Galoufi Juan en Iman die mee vertrokken. Galoufi aan de binnenkant en naast hem onze Absolute Power gevolgd door Iman. Die weer een aanval kreeg van Fortylius en Dollar Express. Bij het uitkomen van de bocht was het Galoufi Juan op kop lag maar het was Absolute Power die als 1ste in de zandbak was. Wie zou het geworden zijn. De uitslag

Whippets B klasse Reuen

R1 Paddy's Absolut Power R.Roubos/T.Fidom Helmond 2de 22,39
B2 Iman del Abokan W.Bakker Lattum 3de 22,81
W3 Marakaya's Galoufi Juan Fam de Vijlder Lelystad 1ste 22,37
Z4 Chasing Lane's Dollar Express Fam.Dekker Schagen 5de 22,91
G5 Oochigea's Fortylius Paul Janssens Holsbeek 4de 22,87
ZW 6 Ferrero the Whippetsland J.Kok-Harms Oude Pekela 6de 23,15

De Whippets B-klasse teven hier hadden wij 2 hondjes aan de start. Windyglen's Ride Sally Ride en As Good-As Gold.

Als 1ste mocht Sally starten in een koers van 4. Er werd om punten gelopen

Dat Sally in vorm is liet ze gelijk zien door een zeer scherpe tijd van 22.47 neer te zetten. Gevolgd door Candy v.d. Groene Golf die als 2de in 23.44  en Firenze van Diarobinne in 23.52. En good old Lili Marleen v.d. Groene Golf in 25.32.

In de andere serie liep onze As Good- As Gold en zij kwam met een redelijke start in 23.22 als 1ste over de streep gevolgd door Antraciet en Muchanka.

In de halve finale mocht Sally weer als 1ste vertrekken samen met Antraciet en Firenze. Met een super start was Sally weg. De 1ste plaats was beslist maar daar achter was de strijd tussen Antraciet en Firenze die in het voordeel van Firenze werd beslist. Onze Sally kwam in een nieuw persoonlijk record over streep 22.32.

Daarna was het de beurt aan As Good- As Gold, Candy en Muchanka. Het was een goede start voor onze As Good- As Gold maar gelijk zette Candy haar achtervolging in gevolgd door Muchanka. In de laatste bocht was het Candy die het gaatje zag en als 1ste over de streep kwam in 23.08 gevolgd door onze As Good-As Gold die 2de werd in 23.19 en Muchanka in 24.23.

De finale onze Windyglen's Ride Sally Ride onder het rode dek en As Good- As Gold onder het witte. Met een goede start van de andere honden moest onze Sally even slim koersen om voorbij de anderen honden te komen toen Sally vrij lag trok zij flink door gevolgd door onze As Good- As Gold. Erg mooi om te zien hoe de 1ne huisgenote de andere niet wil laten winnen. Puur op karakter probeerde onze As Good-As Gold dichterbij te komen. Sally gaf in de laatste bocht nog wat extra gas en de uitslag was als volgt.

 

R1 Windyglen's Ride Sally Ride Timothy & Sarah Fidom Lelystad 1ste 22,55
B2 Candy van de Groene Golf B. Nieuwenhuis Deventer 3de 23,15
W3 As Good As Gold Timothy & Sarah Fidom Lelystad 2de 22,86
Z4 Firenze van de Dia Robinne P. Verleun Venlo 5de 23,72
G5 Antraciet Middelweide Hoeve Roëlle Floor Nieuwegein 4de 23,51
W6 Muchanka van de Sabelspoort R. Kars Deventer 6de 24,19

Na 3 gewonnen koersen is onze Windyglen's Ride Sally Ride gepromoveerd na de A-klasse. Wij zijn erg benieuwd hoe Sally het daar gaat doen.

Dan hadden wij ook nog de broer van Sally, Windyglen's Patriot ingeschreven. Samen met zijn maatje Oochigea's Jazzarrow mochten zij weer stuivertje wisselen.  De serie zag je nog de onervarenheid van beide mannen. Door een foutje moest Patriot naar buiten toe en proberen het gat dicht te maken die Jazzarrow heeft gemaakt. Jazzarrow die heel zuinig loopt geeft geen cm cadeau dus Patriot moest alles geven om dichterbij te komen. Helaas voor Patriot was dit net te laat en won Jazzarrow in een zeer mooie tijd van 22.27 en kwam Patriot in 22.30 binnen.

De finale nu zat  Patriot buiten en Jazzarrow binnen. Met een super start van Jazzarrow werd gelijk al een gat geslagen. Dit maal maakte Patriot geen fout en zette gelijk de turbo op. Hij kwam met een zeer hoog tempo bij Jazzarrow en er werd gestreden om iedere cm. Al zijn het maar 2 honden het was een superkoers om van te genieten! De uitslag was:

Sprinters Reuen
R1 Oochigea's Jazzarrow R. de Wit Groningen 1ste 22,19
B2 Windelyglen's Patriot Fam. Fidom Lelystad 2de 22,22

Leuke is dat in de serie ook met 3 honderdste gewonnen werd door Jazzarrow. Dat geeft aan hoe sterk deze 2 jongens aan elkaar gewaagd zijn! Met een persoonlijk record voor onze Patriot gingen wij ook tevreden naar huis.


Paddy’s Absolute Power


Paddy’s Absolute Power


Chasing Lane’s Boston


Chasing Lane’s Dollar Express


Windyglens Ride Sally Ride


As Good- As Gold


Windyglens Ride Sally Ride en As Good- As Gold


Windyglen’s Patriot


Windyglen’s Patriot

     
12 Sept 2011

Vianen (Nederland)

Vandaag reden wij richting Vianen voor een echo voor Lotus die alweer 4 weken geleden gedekt is. Altijd even een spannend moment om te zien als moedernatuur haar werk heeft gedaan. Natuurlijk zie je tekenen bij de teef zoals de tepels, vulva, iets bredere ribbenkast maar het kan net zo goed schijnzwangerschap zijn.

Maar nee Lotus is drachtig van Homely Luck's Xanthos (Tommy) en het was prachtig om te zien hoe de pups zich ontwikkelen!

Voor verdere informatie zie geboorte aankondiging.

     
11 Sept 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag hadden wij 2 honden ingeschreven voor de internationale koers de ''Zilver Lely' ren. Windyglen's Patriot en Windyglen's Ride Sally Ride. En vanuit Helmond was er ook onze Paddy's Absolute Power bij. Dus in totaal 3 honden aan de start.

Laten wij beginnen met onze Whippets Sprinter Windyglen's Patriot. In totaal waren er 3 honden aan de start. Hij mocht vandaag beginnen onder het rode dek en mocht het opnemen tegen Oochigea's Jazzarrow en Franz-Fylo von Mullewapp.  De honden werden geplaatst en daar was de start en Jazzarrow vertrok als een raket gevolgd door onze Patriot en Franz-Fylo. Patriot zette zijn turbo aan en kwam in de bocht steeds dichter en dichterbij maar Jazzarrow wisselende even van tandwiel en liet het gat voor wat het was. Jazzarrow won in de serie in een mooie tijd van 22.78 en Patriot kwam over de streep in 22.95 gevolgd door Franz-Fylo in 26.57.

De halve finale zaten Jazzarrow en Patriot naast elkaar in hok 1 en 2. France-Fylo in hok 5. Dit keer was het weer Jazzarrow die de start had maar Patriot kon mooi aansluiten. Het was een mooi gevecht waar beide honden steeds stuivertjes aan het wisselen waren. Jazzarrow aan de binnenkant en Patriot aan de buitenkant. Ook dit keer wist Jazzarrow het neusje eerder over de streep te drukken in 22.83. gevolgd door Patriot in 22.85 en Franz-Fylo in 26.35 die goed zijn best deed om de andere 2 mannen te kunnen volgen.

De finale onze Patriot mocht onder het blauwe rendek nu en op pole position stond nu Jazzarrow onder rood en France-Fylo onder wit. Weer zaten Jazzarrow en Patriot naast elkaar en France Fylo nu helemaal in hok 6. Het hok ging open Patriot en Jazzarrow gelijk weg Patriot. Het rechte stuk zag je beide mannen vechten voor een plek Jazzarrow binnen en Patriot buiten Zij komen de bocht in en het lukt Patriot om voorbij Jazzarrow te komen en sluit in de bocht het gat iets dicht Zodat Jazzarrow even moest wachten op de opening. Bij het uitkomen van de laatste bocht ging Patriot iets naar buiten waardoor Jazzarrow dichterbij kon komen. Maar was dat genoeg. de uitslag en winnaar van de Zilver Lely.

R1 Oochigea's Jazzarrow R.W. de Wit NL 2de 23,16
B2 Windyglen's Patriot T. Fidom / S. Fidom-Schalij NL 1ste 22,93
W3 Franz-Fylo von Mullewapp Fam. Vredeveldt NL 3de 26,22

De B-klasse teven. 14 dames aan de start. Een hoop nieuw talent en je weet nooit wat het brengt. Windyglen's Ride Sally Ride had de 2de koers in de serie en mocht starten onder het rode rendek en mocht het opnemen tegen 4 andere teven. Met een mindere start moest Sally toch even aan zetten het was Gold Run's Chereke Lady die volgde maar Sally wist inmiddels al een groot gat te slaan en kwam dan ook als 1ste over de streep in 23.24.

In de halve finale waren er dit maal 6 honden aan de start. Het had zomaar een finale kunnen zijn. Jetta van Arkadi die in de serie een knappe tijd liep van 23.31 zat niet ver van onze Sally af. Het startsein werd gegeven en het was weer niet Sally die de start had maar gelijk zet zij haar turbo aan en kon zij zich losmaken van de groep. Daar was het gevecht tussen Jetta en Hera. Maar Jetta wist een klein gaatje te slaan en kwam netjes als 2de binnen na onze Sally die won in 22.93 en Jetta in 23.31.

De finale kwam het jong geweld allemaal bij elkaar. Sally mocht starten onder het rode rendek en de zenuwen gingen even door mij heen. Toch Altijd spannend zo'n finale waar 6 gelijkwaardige honden aan de start komen. Sally had hok 3 en zat tussen in. Het startsein werd gegeven en weer was Sally niet weg het was Jetta en die Canyon Spring maar Sally dook in het gat en passeerde Canyon Spring via de binnenkant en terwijl Jetta dit via de buitenkant deed. Sally Lag iets voor en Jetta ging in de slipstream zitten van onze Sally langzaam werd het gaatje kleiner in de bocht maar op het laatste rechte stuk wist Sally genoeg afstand te nemen. Sally wist net als  haar broer won  de Zilver Lely te winnen. Achter het ''1ste'' gevecht was er nog strijd om de andere plekken. De uitslag is als volgt.

R1 Windyglen's Ride Sally Ride T. Fidom / S. Fidom-Schalij NL 1ste 23,14
B2 Kentfield Canyon Spring P.H. de Jong-Gruijs NL 3de 23,40
W3 Jetta van Arkadi M.C.J. Roubos / R. v. Lieshout NL 2de 23,37
Z4 Oochigea's Izbylius D. Verbeke B 6de 24,41
G5 Hera L'intrépide Masqué R. Kiezenbrink NL 4 23,55
ZW6 Andromeda H. Geutjes NL 5 24,06

De B-klasse reuen ook hier waren er 14 stuks aan de start. Onze Absolute Power zat in een cours van 5 reuen en mocht vertrekken onder het zwarte rendek. Met een slecht vertrek mocht hij gas bij gaan geven om achter Justo en Iman aan te kunnen. En dat lukte op het rechte stuk wist Absolute Power even de kop positie te nemen. Maar bij het uitkomen van de bocht wist Justo hem onder door te passeren en dit terwijl Absolute Power weer naar de palen ging. De laatste meters waren bepalend. Maar in het voordeel van de jonge Justo die won in 23.60 en Absolute Power in 23.72 en Iman die ook nog heel hard kwam opzetten in 23.73.

De halve finale mocht die starten onder het witte rendek dek. Met een super start moest de rest alle vlaggen bij zetten om bij Absolute Power in de buurt te komen en het was dan ook de jonge Marakya's Galoufi Juan (1ste wedstrijd) die Absolute Power wist te passeren. Absolute Power probeerde nog een aanval te doen maar Galoufi Juan had een te grote voorsprong en kwam als 1ste binnen in een mooie tijd van 23.04 en onze Absolute Power in 23.27.

De finale was AbsolutePower als een natte krant weg en waren Justo en Galoufi Juan al weg en zaten die te vechten om die 1ste of 2de plaats. Absolute Power coursde zeer mooie en ging via de binnenkant en daarna buitenom om zo naar die 3de positie te rennen. De uitslag:

R1 Marakaya's Galoufi Juan A. de Vijlder NL 2de 23,26
B2 Oochigea's Fortylius Fam. Janssens B 4de 23,66
W3 Paddy's Absolute Power Van Lieshout / Fidom NL 3de 23,61
Z4 Justo van Arkadi J. Vermeulen België B1ste 23,20
G5 Roughneck Fidel H. vd Schaft Houten NL 5de 23,86
ZW6 Double Speed's Hitam J.A. Brehen NL 6de 23,96

Een knappe prestatie van de jonge Justo van Arkadi uit Belgie en Marakya's Galoufi Juan uit Nederland. 2 jonge honden waar wij nog veel van zullen horen.

Verder feliciteren wij alle overige finalisten en bedanken iedereen voor de gezellige dag.


Paddy's Absolute Power - hok2 onder zwart

Paddy's Absolute Power - finale

 


Windyglen's Patriot - halve finale


Windyglen's Patriot - finale


Windyglen's Patriot


Windyglen's Ride Sally Ride - serie


Windyglen's Ride Sally Ride - finale


Windyglen's Ride Sally Ride


Paddy's Absolute Power


Broer 'Patriot' en zus 'Sally'

     
04 Sept 2011

Beringen (België)

Vandaag reisden wij niet vanaf Lelystad naar Beringen, maar vanuit Helmond waar de familie van Lieshout/Roubos ons zo vrij was om ons een slaapplaats aan te bieden! Hiervoor onze dank voor de slaapplek en de gezelligheid!

s'ochtends vroeg ging de wekker en reden wij op aan naar Beringen. Daar hadden wij een heel mooi plekje gevonden waar wij de auto's kwijt konden en daarover de Partytent zodat wij lekker droog zaten. In de ochtend kregen wij ook een flinke bui waardoor de baan erg zwaar werd. Nadat de regen over was werd het erg bedrukkend, maar het was droog en af en toe de zon.

Prachtige coursen gezien en het zat heel dichtbij elkaar. De finales bij zowel de reuen als teven 3 honden vanuit Nederland aan de start.

Eerst de finale teven

De uitslag

R 1 Bindi v.d. Broek NL 1ste 21,96
B 2 Winsome Yankees Atlanta Siebner D 3de 22,30
W 3 Powerplay's Wallflower Backes D 2de 22,24
Z 4 de la sure d'Elle Foetsjie Peetermans B 5de 22,89
G 5 Kentfield Petite Sirah at Marakayas Veenstra NL 4de 22,79
ZW 6 Ici Noir v. d.Groene Golf de Jong-Gruijs

NL 6de 22,93

De finale reuen

R 1 Master van de Aloïsepolder Feijtel NL 3de 22,25
B 2 Elko River Du Tepee D'Amour  Ruotsalo FIN 6de 22,49
W 3 Zap-Mama's Gunschot Dierckx B 4de 22,37
Z 4 Ghan Buri Ghan's Jammy Hawk van de Pavert NL 5de 22,44
G 5 Blits van de Spaarne Meute Geutjes NL 1ste 22,16
ZW 6 Surumu vom rauhen Meer Zuber D 2de 22,20

Zowel bij de reu en teven bij de Whippets 2 Europees kampioenen. Wim van harte met deze titel alle dekjes in huis nu! Hans en Hanneke super wat Blits (Max) gedaan heeft! Brandy die is erg trots op der broer.

Ook hadden wij een Europees kampioen bij de Greyhounds. Crimdom Rocco van de Fam. Roberts ook van harte gefeliciteerd!

Alle overige finalisten van harte! Een superprestatie hebben deze afgeleverd stuk voor stuk!

Ook zagen wij onze Chasing Lane's Budapest (Cleo) terug en vol enthousiasme volgde zij het haas en de eigenaren hebben ook een korfje gekocht om haar langzaam klaar te maken.  Mooi teefje is Cleo geworden zeer gespitst op het haas en staat haar mannetje! Leuk om haar weer terug te zien.


Bindi


Blits v.d. Spaarne Meute

   
03 Sept 2011

Helmond (Nederland)

Vandaag was de vriendschap ren en het begin van het Europees Kampioenschap te Beringen in Belgie! Zelf waren wij vandaag niet kijken maar er werd druk via facebook, whatsapp en de reguliere sms wat er gebeurde en wie er in de finale stonden!
Bij de teven speelde de Nederlandse honden een belangrijke rol op de vriendschap ren maar het was toch de Belgische Campary Romance v.d. Spaarne Meute die won een jonge waar wij nog veel van zullen horen de uitslag was:

De uitslag

R 1 Campary Romance van de Spaarnemeute Smet B 1ste 22,57
B 2 Dufeerigue Kreeft NL 5de 22,79
W 3 Wheezy Wind's Herencia Táctica Van Loveren NL 6de 22,88
Z 4 Old Road's Isterya Valvekens

B 3de 22,74

G 5 Culann's Legend Lorna Schubert D 4de 22,76
ZW 6 Shinbascha.s Smile Again Daniëls NL 2de 22,72

Bij de reuen zaten er helaas geen Nederlandse honden in de finale spijtig genoeg. De beste Nederlandse reu was Jack van de Noorderplas die net 1 honderdste te kort kwam voor de finale.

De uitslag

R 1 Zap-Mama's Ironman Snoeks Pierre B 3de 22,50
B 2 Oochigea's Icekiss Detrixhe - Cetre B 1ste 22,30
W 3 Oochigea's Gibernau Baldewijns B 5de 22,83
Z 4 Catkyll's Cascarino Buys B 2de 22,46
G 5 Oochigea's Hugoboss Detrixhe - Cetre

B 6de 23,60

ZW 6 Firenzo Peeters - Van den Steen B 4de 22,72

De winnaars en overige finalisten van harte met jullie mooi prestatie. Zo te zien krijgen wij mooi nieuw talent erbij!


Campary Romance v.d. Spaarne Meute


Oochigea’s Icekiss

   
01 Sept 2011

Lelystad (Nederland)

Update Brandy v.d. Spaarne Meute. Eindelijk is Brandy klaar met haar verschillende soorten medicatie en is al een paar keer in overleg met de dierenarts mee geweest naar het bos en reguliere wandelingen. De 1e dag bruist Brandy van de energie en de andere dag is het iets minder. Gelukkig ziet het er redelijk goed uit dat het zal verbeteren.

   
28 Aug 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag reisden wij richting het Friese Jubbega (om onderuit mijn verjaardag te ontsnappen) Waar wij  5 honden hadden ingeschreven en uiteindelijk met 4 van onze eigen renstal aan start stonden.

Als 1ste mocht Windyglen's Patriot van start. De B-teven waren als 1ste volgens het programma blad dus terwijl wij de teven klaar aan het maken waren hoorde wij dat Patrtiot moest starten. Snel het dek om hem even laten plassen en richting de paddock gelukkig duurde het nog even voordat wij groen licht kregen waardoor ik hem iets langer kon in lopen.

Omdat 1 van de startende honden voor een licentie loop ging. Moet dat voor aanvang van de wedstrijd ging voor de Jury. Daarom werd de rit van Patriot naar voren gehaald.

Dit keer was het voor 1 een volle bak honden aan de start. Patriot had het buiten hok en was redelijk weg voordat hij goed los kon komen. Zijn kameraad Jazzarrow zat in het binnenhok en had meer last om los te komen van de anderen honden. Maar zette de achtervolging in op Patriot deze kon zijn snelheid houden in de bocht waardoor hij iets minder naar buiten ging, maar Jazzarrow geeft zich nog niet gewonnen dan want vlak de palen maakt hij heel wat metertjes goed en met grote klappen kwam die dichterbij. Dit keer was het Windyglen's Patriot die als 1ste over de streep in een tijd van 22.39 en Oochigea's Jazzarrow als zeer mooie 2de in 22.69  gevolgd door de andere honden in de koers.

Daarna was het de beurt aan QuiXand Chasing Lane's A  Tale of Luck die als 3de over de streep in 23.11. Deze hebben wij daarna gelijk terug getrokken omdat zij na een rekensommetje net nog te jong was en ik mij vergist had hierbij. Gelukkig is fouten maken menselijk. Maar alsnog hiervoor onze excuses aan de andere deelnemers aan de B-teven.  

Nu was het de beurt aan onze Windyglen's Ride Sally Ride en As Good-As Gold die vandaag haar 1ste wedstrijd liep. Sally mocht starten onder het rode rendek en As Good-As Gold onder het zwarte. Sally was gelijk weg en liep haar eigen race en kwam ook in een zeer mooie tijd als 1ste binnen in 22.60. As Good-As Gold die moest echter vechten om haar positie en kwam netjes binnen als 3de in een tijd van 23.66.

Bij de B-reuen was onze Paddy's Absolute Power aan de start. Net terug vanuit de A-klasse om te leren coursen in de B-Klasse. Met een slechte start wist hij met al zijn Power op het rechte stuk de bocht in te komen. Echter gaat hij altijd iets naar buiten alleen werd hij flink "gehinderd" door 1 van de anderen honden in deze koers waardoor hij als 2de in 23.05 over de streep kwam.  

In de volgende koers was voor ons als kennel iets speciaals was. Vandaag ging voor het 1st 1 van onze puppenkinderen van start namelijk Chasing Lane's Boston. En Seth zoals hij thuis genoemd wordt deed het voortreffelijk met een superstart wist hij al gauw wat meters te pakken en een klein gaatje te slaan. Het was Rataplan van Saenhaja die de aanval in zette maar Chasing Lane's Boston gaf geen krimp en kwam als 1ste over de streep in 22.99.

2 koersen later was het de beurt van zijn kennel en huis genoot Chasing Lane's Dollar Express. Die net als Boston zijn 1ste koers liep. Alles wat zo goed ging bij Boston miste bij Chasing Lane's Dollar Express. Hij werd 4de in 23.25 wat herkansing betekende.

De herkansing

Als 1ste waren het de B-teven waaronder onze As Good-As Gold onder het blauwe dek het voortouw mocht nemen. Op dit moment brak de kraan in de hemel open maar alsnog werd het een mooie koers want in 23.24 en verbetering van haar serie tijd was het onze As Good-As Gold die als 1ste over de streep kwam en zich samen plaatste samen met Orelia van Saenhaja voor de halve finale.

Ook mocht Chasing Lane's Dollar Express (Naijb) zijn revanche nemen en zoals hij altijd liet zien had die een pikstart en een zeer sterke pace. Hij trok flink door en kwam ook als 1ste over de streep in 22.99. Samen met Old Road's Highlight plaatste Chasing Lane's Dollar Express zich voor de halve finale.

De halve finale zaten zowel Windyglen's Ride Sally Ride en As Good-As Gold weer bij elkaar. Sally mocht weer onder het rode dek vertrekken maar was minder weg als in de finale waarop Sally een aanval kreeg van Fientje en As Good-As Gold die in de bocht iets wat afzakte. Maar pas op het laatste stuk werd het bepaald en kwam alsnog onze Windyglen's Ride Sally Ride als 1ste over de streep in 22.55 gevolgd door Fientje in 22.64 en onze As Good-As Gold in 22.97. Alle 2 onze teefjes in de finale.

De B-reuen

Was het als eerst Chasing Lane's Dollar Express die mocht lopen, maar omdat vrouwtje  de rit erna ook Chasing Lane's Boston moest starten kreeg ik de eer om onze puppenkind te starten. Met een goed vertrek lag die even 1ste maar het was de Belgische hond Hersly die resoluut de leiding nam en won in 22.66. Chasing Lane's Dollar Express kreeg nog wel een aanval van Freedom van de Sabelspoort echter hield Dollar Express stand en kwam mooi als 2de over de streep in 23.08. En mocht naar de finale.

De 2de rit startte onze puppenkind Chasing Lane's Boston onder het rode dek, maar ook onze eigen Paddy's Absolute Power zat in deze rit en startte onder het witte rendek. Het was weer die Chasing Lane's Boston die als 1ste het hok uit kwam en onze Paddy's Absolute Power als laatste, maar hij liet hier zien waarom hij Power heet en kwam heel snel langs iedereen en nam ook hier mooi de leiding. Paddy's Absolute Power kwam dan ook mooi als 1ste over de streep in 22.75. Maar het gevecht om die 2de plek was nog niet gedaan Boston die straks langs de palen liep en Iman die buiten om moest. Maar het was toch Chasing Lane's Boston die tevens een Persoonlijk record liep die als 2de over de streep kwam in 22.86.

Als laatste koers in de halve finales was het onze Windyglen's Patriot en zijn kameraad Oochigea's Jazzarrow die weer muntjes mochten wisselen. Met een zeer sterke start van Jazzarrow moest onze Patriot flink aanzetten om dichterbij te komen. Beetje bij beetje lukte dit ook maar het is Die Jazzarrow die zo zuinig en beheerst loopt die als 1ste binnenkwam in een zeer mooie tijd van 22.24 gevolgd door onze Patriot in 22.43.

De finales.

Mochten als 1ste de Whippet Sprinters

Onder het blauwe rendek was het Jazzarrow die in hok 3 zat en onder wit onze Windyglen's Patriot in hok 1. Ook al lopen zij met ze tweeën het blijft toch altijd spannend en het maakt de koers er niet minder om. Met een knalstart was het onze Patriot die weg was en gelijk een paar meters pakte op Jazzarrow die niet helemaal een goede start had. Met grote klappen versnelde onze Patriot maar Jazzarrow geeft zich niet zomaar gewonnen en in de bocht gaf hij gas bij. Het laatste rechte stuk zal bepaald zijn wie als 1ste over de streep zou zijn gekomen.
Dit keer was het dubbeltje onze kant opgevallen. Uitslag van de koers

B2 Oochigea's Jazzarrow 2de in 22.42
W3 Windyglen's Patriot   1ste in 22.35

De beurt aan de B-klassse teven

2 honden aan de start Windyglen's Ride Sally Ride onder rood en As Good-As Gold onder het gele rendek.

Het was onze As Good-As Gold die echt letterlijk in de start viel en als 1ste weg was onze Sally was als laatste het hok uit maar zette haar turbo in en nam gelijk afstand uit de groep gevolgd door Claim to Flme beide honden gaven gas bij en liepen weg bij de rest. Het was zelfs zo spannend dat de video camera moest worden geraadpleegd. Wie er als 1ste over de streep kwam. Daarachter vond nog een mooie strijd plaats tussen de Belgische Jartel en Fientje gevolgd door Jetta en onze As Good-As Gold die na de loopsheid is en voorlopig nu zal rusten. Maar het was onze Windyglen's Ride Sally Ride die net haar neusje iets eerder over de streep drukte.

De Uitslag

R1 Windyglen's Ride Sally Ride   1ste in 22.46
B2 SDW Kismet Claim to Fame 2de in  22.47
W3 De la Sure d'elle Fientje 4de in  23.05
Z4 Jetta van Arkadi  5de in 23.12
G5 As Good-As Gold  6de in 23.43 
ZW6 Jartel   3de in 22.97

 


Windyglens Patriot onder wit


As Good As Gold onder zwart


Chasing Lane’s Boston onder Wit


Chasing Lane’s Dollar Express onder wit


Windyglens Ride Sally Ride onder Rood en
As Good As Gold onder zwart


Chasing Lane’s Boston en Paddy’s Absolute Power


Finale B-Teven onder Rood Windyglen’s Ride Sally Ride en onder geel As Good As Gold


B-klasse reuen Podium foto 3de Paddy’s Absolute Power, 4de Chasing Lane’s Dollar Express en 6de Chasing Lane’s Boston

 

De B-klasse reuen

Onze Paddy's Absolute Power in de finale onder W3 en allebei onze puppenkinderen Chasing Lane's Boston onder ZW6 en Chasing Lane's Dollar Express onder Z4. Ik had de eer om Dollar Express te mogen starten dus maar onze Absolute Power zat ook in de finale beetje afstand gehouden om hem geen afleiding te geven.

. Maar het Chasing Lane's Dollar Express samen met Jacopo die de start hadden gevolgd door Chasing Lane's Boston. Paddy's Absolute Power miste totaal zijn start maar zette gelijk de turbo aan en via de binnenkant passeerde hij Jacopo en Dollar Express. Dollar Express ging naar de palen in de bocht en kwam even voor te liggen naast Jacopo en Absolute Power. Daar achter was de strijd tussen Chasing Lane's Boston en Rataplan van Saenhaja. Maar waar was die Hersly deze was begonnen met een in haal race en passeerde Dollar Express aan de buitenkant en Jacopo en Absolute Power aan de binnenkant en kwam zo als 1ste over de streep.

Ook hier moest de video camera erbij aan te pas komen.

De uitslag

R1 De la sure d'elle Hersly 1ste in 23.00
B2 Jacopo van Arkadi 2de in 23.19
W3 Paddy Absolute Power 3de in 23.20
Z4 Chasing Lane's Dollar Express 4de in 23.23
G5 Rataplan van Saenhaja 5de in 23.30
ZW6 Chasing Lane's Boston 6de in 23.40

Al met al een zeer geslaagde (verjaar)dag en alle honden en puppenkinderen in de finale! Robert ga zo door met Stitch! Je ziet hem eindelijk groeien en volwassen worden! Jan en Cisca van harte met de prestatie van jullie hondjes en dat ik natuurlijk Naijb mocht starten! En niet te vergeten de mooie foto's!

Verder alle finalisten en medewerkers bedankt voor de mooie wedstrijd en gefeliciteerd.

   
27 Aug 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag waren wij naar de training van WRV. Midland om daar onze puppenkinderen te bekijken en waar nodig helpen en begeleiden. De aanwezige kinderen waren. Chasing Lane's Diamond's Spirit, Chasing Lane's Discordia Widow, Chasing Lane's Dark Mystique en Chasing Lane's Dalton Track. Ook was de vader van dit nest aanwezig namelijk Track Lover v.d. Waterram.

Track Lover liet gelijk aan zijn kinderen zien hoe het moest en zette een zeer mooie tijd op de klok en dit naar zijn ziekte.

Zijn zoon Chasing Lane's Dalton Track mocht de 1ste rit solo om zo te baan te kunnen verkennen met veel geblaf en enthousiasme maakt hij dit rondje af met een Kill!

Chasing Lane's Dark Mystique mocht samen lopen met 2 andere hondjes respectievelijk onze Vilikaia vom Rauhen Meer en Wheezy Wind's Game On. Bij het uit komen van het hok kreeg zij even de ''de schrik'' van haar leven doordat er 2 anderen honden liepen en beide op een andere plek. Wat haar even mooi van de kaart bracht. Terug bij het spel gaf zij gas bij en liep naar Vilikaia en die 2 streden om de 1ste plaats en daar was het toch even de jonge ervaren hond die haar neusje iets eerder over de streep stak.

Ook mocht Chasing Lane's Diamond's Spirit lopen alleen dit x ging het iets anders. Zij mocht voor goed rond en gelijk met 4 andere honden wat dus een mooie rit van 5 hondjes opleverde. Zonder twijfel kwam zij uit het hok met een wat mindere start moest zij gelijk passeren en op weg naar de 2de plek was een mooie strijd gaande in het voordeel van Chasing Lane's Diamond's Spirit die netjes als 2de binnen kwam.

De 2de om Chasing Lane's Dalton Track samen met zijn vader Track Lover en nog 2 andere hondjes samen lopen. Samen met een andere jonge hond die al mooie tijden op de klok laat zien. Marakaya's Galoufi Juan. Deze hond vloog uit het starthok samen met Chasing Lane's Dalton Track. Die op het rechte stuk dichterbij leek te komen. Track Lover probeerde het ook maar was te vermoeit van de 1ste rit om goed door te kunnen trekken. Hierdoor kwamen vader en zoon in gevecht om de 2de plaats in het voordeel van Chasing Lane's Dalton Track die tevens ook zijn tijd verbeterde in deze cours waar een hoop geklets en geklots was!

Daarna was het weer de beurt van Chasing Lane's Dark Mystique. Zij  liep weer samen met Vilikaia en Wheezy Wind's Game On. Alleen was het dit keer niet. Vilikaia die de start had maar Game On. Deze trok even goed door op het rechte stuk en samen met Chasing Lane's Dark Mystique die via alle kanten erom probeerde te komen kwam langzaam maar zeker Vilikaia strak langs de palen onderdoor en als 1ste over de streep. Weer een mooie leer les voor Chasing Lane's Dark Mystique. Vilikaia die nu in haar slechtste periode komt van de na de loopsheid blijft voorlopig van de baan.

En als laatste was het de goed rond rit. Chasing Lane's Diamond's Spirit was slecht weg en moest nu meerdere honden passeren om een aanval richting de 1ste hond te kunnen plaatsten. En dit deed zij ook! Zij coursde heel slim en kwam als 2de ook over de streep. Chasing Lane's Diamond's Spirit heeft haar goedrond! Van harte Carolien en Maarten!

Ook was Chasing Lane's Discordia Widow aanwezig die als toeschouwer al haar zusjes en broer en paps aanmoedigde. Zij mag nog even wachten vanwege haar na de loopsheids kuren.

   
25 Aug 2011

Breda (Nederland)

Vandaag kregen wij een filmpje binnen van Chasing Lane's Barcelona (Milo). Zou zeggen klik het aan! 1 van de vele andere mogelijkheden die gedaan kunnen worden met een Whippet!

http://youtu.be/15G36tbwOfs

   
16 Aug 2011

Lelystad/Helmond  (Nederland)

Omstreeks 15 Oktober verwachten wij pups uit de combinatie Homely Luck's Xanthos x Homely Luck's Lotus.
Beide ouderdieren zijn getest op Pra/Cat. Negatief. Ook op het Myostatin gen getest uitslag. N/N.

Voor meer informatie verwijs ik u naar onze nestaankondiging pagina.

Mocht u interesse hebben kunt u ons altijd mailen. info@chasinglanes.com

Homely Luck's Xanthos Homely Luck's Lotus
     
15 Aug 2011

Ermelo/ Helmond (Nederland)

Vandaag terug gekomen voor controle van de progesteron waarde van Lotus. Wachtend op de uitslag van de test mochten wij dezelfde dag weer terug naar Helmond. Daar aangekomen eerst even een rondje gelopen met Homely Luck's Lotus zodat zij al haar behoeftes had gedaan. Toen Homely Luck's Xanthos ons zag wist die gelijk wat die mocht doen. Nog geen 2 minuten duurde het of zij zaten al weer vast. De honden waren er rustig onder en zaten nog langer vast. Wij hopen op een mooi nestjes maar dat zullen wij zien omstreeks half Oktober.

     
14 Aug 2011

Son (Nederland)

Na de progesteron meting van vrijdag kregen wij het advies om vandaag Homely Luck's Lotus te laten dekken. Dus na de wedstrijd gingen wij naar Helmond waar Homely Luck's Xanthos thuis rustig lag te wachten. Na even de hondjes verzorgd te hebben mochten Lotus en Xanthos bij elkaar. Xanthos nam rustig de tijd en 'verleide' Lotus zodat zij goed voor hem ging staan. Xanthos deed wat er van hem verwacht werd en in 1 keer was het raak. Ze zaten vast. Nadat zij loskwamen mochten zij beide bijkomen. Maar een nieuwe liefde was geboren.

Ook gingen wij even met het haas spelen met de 2 jonge mannen Flash en Eberhard v.d. Spaarne Meute. Bijna 13 weken en al haas vast!

     
14 Aug 2011

Son (Nederland)

Vandaag reisden wij af richting Son om naar deze mooie wedstrijd te kijken. Ook liep Robert met onze reu Paddy's Absolute Power. Dus te meer reden om er op tijd te zijn. Helaas hebben wij zijn serie gemist. Maar gelukkig zijn er mensen met video camera's. Vanuit het buitenhok liep die recht op de zandbak af gelukkig kon die net de bocht maken wat resulteerde dat die de 2de bocht erg wijd uit kwam en dus extra meters moest maken. Maar Power gaf het nog niet op en in de 4de bocht probeerde hij erbij te komen. Helaas het werd herkansen. Nu was het hok 4 al was die niet als 1ste weg sneed hij nu wel heel mooi de bocht aan en ging zelfs naar de palen. Alleen zat Oochigea's Hambrosini voor hem en daar ging hij over heen. Hambrosini viel terug hierdoor. De 2de bocht sneed Power hem vele malen beter aan dan de 1ste keer. Op het rechte stuk gaf hij gas en ging op achtervolging op de nummer 1. Hambrosini kwam ook dichterbij opzetten en kon in de laatste bocht onderdoor.
De uitslag
Whippets Int.Nat.Reuen. 2pl halve finale

R 1 Hambrosini       2
B 2 Galbatorix       1    24.22
W 3 Jidde           4
Z 4 Absolute Power   3

Een prachtige koers en je kan zien dat de aanpak van Robert werkt! Ga zo door!

     
13 Aug 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag besloten wij toch even te gaan trainen met de hondjes op Lelystad, maar 1 omloop. Ook waren onze puppenkinderen Chasing Lane's Discordia Widow, Chasing Lane's Dark Mystique, Chasing Lane Diamond Spirit en Chasing Lane's Casair aanwezig. Windyglen's Patriot mocht als 1ste lopen en voor ons was het belangrijk dat hij niet meer zou ''krabben'' al hield die wel even in maar hij zette toch door en dat resulteerde in een nieuw PR. Onze anderen meiden liepen hun rondje en het liep allemaal netjes.

Onze puppenkinderen verbeterde zich ook en dat is mooi om te zien. Het wordt nu langzaam tijd om ze is samen te laten lopen. Helaas liet de tijdwaarneming ons soms in de steek dus hadden wij geen tijd. Maar het is echt genieten om te zien hoe zij zich in een week tijd verbeteren en ontwikkelen.

     
09 Aug 2011

Emmeloord (Nederland)

Vandaag mocht Homely Luck's Lotus ook voor de oogtest naar de specialist. Ook al is Lotus al eerder geweest toch is het belangrijk om dit weer te doen. Gelukkig waren de testen negatief. Na een lichamelijk onderzoek kregen wij groen licht om de komende dekking door te zetten.

     
07 Aug 2011

Oude Pekela (Nederland)

Vandaag was het de beurt aan onze jonge garde de Amerikanen Windyglen's Patriot en zijn zusje Windyglen's Ride Sally Ride. Beide honden was het hun 1ste wedstrijd dus nog zo groen als gras. Patriot mocht starten in de sprintersklasse. Samen met Oochigea's Jazzarrow mochten zij het spits afbijten. Ook liep onze gezamenlijke reu Paddy's Absolute Power.

In een zeer mooi gevecht gingen beide mannen het gevecht aan botsend en zwetend trokken zij hun lijn en lag Patriot aan de binnenkant. Jazzarrow zat echt op het gaatje te wachten en die kwam in de laatste bocht waar Patriot te ver naar buiten ging wat resulteerde in een mooie overwinning voor Jazzarrow in een sterke tijd.

2de omloop was heel anders Jazzarrow was weg en liep prachtig zijn koers. Patriot had het beduidend moeilijker en verstapte zich ook begon hij ''te krabben'' waardoor hij uiteindelijk een seconde langzamer liep dan in de serie. De hond na laten kijken maar was niks te vinden of te zien. Toch besloten om de finale te lopen. Op het 1ste recht stuk waren Jazzarrow en Patriot aan elkaar gewaagd maar bij het in komen van de bocht begon Patriot weer te 'krabben'' en Jazzarrow won de koers in een zeer mooie tijd.

Windyglen's Ride Sally Ride mocht voor het eerst gaan starten in haar toekomstige race carrière. Toch altijd spannend zo'n 1ste koers met je hondje. Sally mocht vertrekken onder wit 3. Met een goed vertrek lag zij tot de 3de bocht aan kop via de buitenkant kwam Culann's Orla opzetten en Du Féerique wilde via de binnenkant wat resulteerde in een botsing waardoor Sally iets naar achter viel en Orla kon passeren en met flinke stappen de rit wist te winnen.

De halve finale mocht zij het opnemen tegen Schinbascha's Creamary Pearl (nummer 6 voor de NK selectie voor het EK). En dat maakte zij ook waar met een super mooie tijd wist zij ruimschoots te winnen. Sally kwam netjes als 3de binnen en plaatste zich hiermee ook voor de finale.

Sally mocht starten onder strepen 6. De start was alles bepalend. Creamary Pearl was als een raket weg gevolgd door onze Sally met achter haar Orla. In de laatste bocht kwam Orla nog flink opzetten en passeerde onze Sally net voor de streep. Met 3 verbeterde tijden en in de finale een 23.10 is diot een mooi begin. Dit was de uitslag.

WHIPPETS B‐KL BITCHES (11)

1. Schinbascha's Creamery Pearl NL 22.58
2. Culann's Orla
3. Windyglen's Ride Sally Ride
4. Du Féerique
5. SDW Kismet Claim to Fame
6. Jetta van Arkadi

Paddy's Absolute Power waar het de laatste weken veel om te doen was vanwege het NK475 en diverse spreuken/ leuzen op Facebook. Mocht vandaag ook starten. Speciaal gevraagd aan 1 van de Juryleden om op hem te letten en hoe hij in het hok was. Rustig dus! Hij zat in de koers met Ghan Buri Ghan's Fade to Black, Iubdan v.d. Groene Golf en Black Rebel v.d. Diamella Hoeve. De start was voor de kleine Iubdan die als een raket was. Hij trok Absolute Power met zich mee die netjes 2de werd in een nieuw Persoonlijk Record van 23.01. Hiermee wist hij zich te plaatsten voor de halve finale.
In de halve finale mocht hij tegen SDW G-Force die in de serie een hele snelle tijd had neergezet. Samen met Paddy's Absolute Power, Culann's Mignon en Ghan Buri Ghan's waren de namen bekend voor de koers. Met een heel slecht start moest hij er aan trekken. En dat deed die samen met G-Force kwam er een inhaal actie op de 2 anderen honden. Helaas was dit op 3honderste voor Absolute Power te laat en was de koers voor hem voorbij! Maar al met al zijn wij dik tevreden met een PR op zak en vechtend in de halve finale zien wij deze man zich ontwikkelen.

     
06 Aug 2011

Son (Nederland)

Vandaag mocht ook Chasing Lane's Dalton Track weer aan de slag. De eerste rit met 2 andere honden helaas draaide hij in het hok iets wat die niet eerder heeft gedaan. Mede door de slechte start kon hij  de andere 2 honden niet te passeren. Dit is jammer want de opzet was om hem wat koers ervaring te laten opdoen.
De 2de omloop werd er gebrainstormd om herhaling te voorkomen. Chasing Lane's Dalton Track mocht samen met zijn vader Track Lover v.d. Waterram samen met 4 gelijkwaardige honden samen lopen. Weer draaide Dalton Track maar dit keer was die op tijd terug gedraaid zodat die toch mee kon met de anderen. Vaders Track Lover was resoluut weg en kwam ook als 1ste over de streep. Dalton Track moest knokken in deze koers om dichterbij te komen uit eindelijk wist hij  2 honden goed te passeren en werd netjes 4de en een koerservaring rijker!

 
     
06 Aug 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag gingen wij naar de training van Lelystad waar wij As Good As Gold en Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck lieten lopen. Ook liepen er 3 puppenkinderen van ons. Chasing Lane's Casair wat nu een echte man begint te worden. Chasing Lane's Diamond Spirit en Chasing Lane's Dark Mystique.

As Good As Gold had nog naweeën van haar 1ste loopsheid maar zette toch een mooie tijd op de klok 2 x exact het zelfde. Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck ging in de 1ste omloop solo om de baan te verkennen en de 2de omloop mocht zij samen lopen met Chasing Lane's Casair die toen als 1ste over de streep kwam in een respectabele tijd en iedere keer zie je progressie bij de honden.

Ook was het spannend voor Chasing Lane's Dark Mystique die na een dikke teen blessure weer opnieuw mocht beginnen. Je kon duidelijk zien dat zij weer duidelijk aan de volle snelheid moest wennen want het kopje wilde harder dan het lichaam aan kon. De 2de omloop had zij het spelletje mooi door en liep gelijk een stuk strakker. 

Als laatste mocht Chasing Lane's Diamond Spirit die ook een tijdje even van de baan was geweest. Maar zij was het spelletje niet vergeten. met een mooie slag de 1ste bocht in bleef zij netjes aan de palen lopen. Aangemoedigd door haar zusje Chasing Lane's Discordia Widow liep zij de 2de keer nog sneller.

Al met al een mooie geslaagde training.


As Good as Gold

 
Chasing Lanes Casair Chasing Lanes Dark Mystique
Chasing Lanes Diamonds Spirit Chasing lanes Discordia Widow
Chasing Lanes Discordia Widow & Chasing Lanes Diamonds Spirit Quixand Chasing Lanes A Tale of Luck & Chasing Lanes Casair
     
05 Aug 2011

Helmond (Nederland)

Vandaag kregen wij bericht vanuit Helmond dat Homely Luck's Xanthos zijn oogtest negatief is. Wij laten altijd onze honden hierop onderzoeken. Ook vinden wij het belangrijk dat de dekreuen dit ook doen. Bij deze test wordt er gekeken als de honden geen erfelijke oogafwijkingen hebben. Ook is Xanthos lichamelijk onderzocht en hij is op zijn oude dag nog in perfecte vorm.

     
31 Juli 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag het Nederlands Kampioenschap Lange baan (475 meter) Wij hadden onze 2 teven Vilikaia vom Rauhen Meer en Homely Luck's Lotus ingeschreven. Helaas moesten wij Vilikaia terug trekken vanwege loopsheid. Ook liep onze gezamenlijke reu Paddy's Absolute Power die getraind en gebracht wordt door Robert van Lieshout.

Homely Luck's Lotus mocht gelijk het spit afbijten en mocht tegen de toenmalige kampioene Frizzy Lizzy van Diarobinne. Die een prachtig baanrecord gelijk neerzette. Lotus deed er alles aan om nog 3de te kunnen worden maar helaas het werd 4de in 31.93. Wat betekende herkansen.

In de herkansing mocht zij het opnemen tegen Wheezy Wind's Herencia Táctica en Jousha v.d. Aloisepolder (NK. Ch. 2008). Op 1honderste van een seconden lag Lotus eruit al verbeterde zij wel haar tijd in 31.74.

Toen was het de beurt aan Paddy's Absolute Power. Hij mocht het opnemen tegen Ghan Buri Ghan's Jammy Hawk, Silent Boy van de Sabelspoort en Calypso v.d. Groene Golf. Het startsein werd gegeven het hok ging open en het haas lag stil in de 1ste bocht. Alle reuen van slag en opzoek naar het haas en sommige reageerde de frustraties op elkaar af. Er werd door de jury besloten om de honden gelijk over te laten lopen. Iets waar menig eigenaar niet mee eens was! Ook voor de honden die erna moesten starten duurde het vele malen langer en werden hierdoor ook benadeeld.
Maar het was de beslissing van de Jury.

De honden mochten rustig terug komen richting paddok en klaar gemaakt worden voor de herstart. Honden werden geplaatst en ja het nood lot slaat toe weer ging het hok voortijdig open.  Hierbij raakten de honden en ook de eigenaren van slag. Dit mag natuurlijk niet gebeuren op een kampioenschap en zeker niet 2 keer achter elkaar.

Er werd besloten dat deze rit na laatste serie rit over te laten lopen. Silent Boy en Calypso werden terug getrokken wegens blessure. Dus zo bleven alleen Jammy Hawk en Absolute Power over.  Eigenlijk onbegrijpelijk dat zij deze 2 honden nog een keer wilden laten lopen omdat het om 2 plaatsten ging en hun de enige 2 honden waren.

Maar goed de honden werden geplaatst en ja 3 x maal is scheeprecht. Nou in dit geval niet het hok ging weer voortijdig open. En de honden konden hun rondje weer niet lopen. De honden werden door geplaatst naar de halve finale was nu de beslissing van de Jury. Helaas werd Jammy Hawk terug getrokken wat zou betekenen dat wij zeker een nieuw Nederlands Kampioen 475 meter zouden krijgen.

Absolute Power zat in een pittige cours  maar je weet nooit hoe het uitpakt. Hij had immers al 3 x een valse start gehad en kwam 3 x in de zandbak terecht in plaats van dat die de bocht in gedraaid werd. Daar was het startsein Absolute Power was erg slecht weg voor zijn doen en wilde inderdaad de zandbak in. Gelukkig kon die zich nog corrigeren en proberen een aanval te doen op plaats nummer 3. Je kon duidelijk zien dat het kruit geschoten was en hij werd 4de. Helaas geen finale plaats. Maar zijn halfbroer Blits v.d. Spaarne Meute die in de zelfde rit zat liep een prachtig baanrecord. De uitslag was.


Homely Luck’s Lotus


Homely Luck’s Lotus


Paddy’s Absolute Power

 

De halve finale:

R1 Blits van de Spaarne Meute 1 30.48* Baanrecord
B2 Cantor 2 31.39
W3 Paddy's Absolute Power 4 32.44
Z4 Shannon Down G-Force 3 31.44
G5 Dakota Wilstad 5 33.31

Toch wil ik een kant tekening maken over de praatjes die gelijk ronde deden. Dat het de schuld was van Absolute Power dat het hok open ging! En dit al eerder schijnt gebeurd te zijn bij hem in de koers. Dat laatste klopt maar foto's bewezen dat hij niet eens in het hok toen der tijd zat. En dit pure toeval is geweest. En tevens wat wellicht een grotere zorg was dat het materiaal niet werkte zoals het hoorde. Een hond hoe sterk die ook is mag nooit en te nimmer een hok kunnen openen!

Verder willen wij alle finalisten feliciteren en in het bijzonder Gossy Possy van Diarobinne en Midnight Express v.d. Aloisepolder met het behalen van de titel Nederlands Kampioen 475 meter. En alle functionarissen van Midland die er toch een mooie dag van hebben gemaakt.

     
30 Juli 2011

Beringen (Belgie)

Vandaag kregen wij bericht dat onze puppenkind Chasing Lane's Budapest voor het eerst achter het haasje is gegaan op Beringen. Met veel plezier en fanatiekheid mag zij volgende week nog een keer! Succes Katrijn en Mark!

     
22 Juli 2011

Haarlem (Nederland)

Vandaag was de dag dat onze nieuwe aanwinst naar zijn nieuwe huisje mag.  Flash v.d. Spaarne Meute  (Boss) . Werd opgehaald door de fam. van Lieshout/ Roubos waar Boss zal wonen en worden opgeleid. Boss is van Robert en van mij Tim.

Beide waren wij weg van deze combinatie waardoor onze lieve dames dit ons cadeau hebben gedaan. Boss zal later onze kennel versterken als dekreu. Maar nu eerst mag de kleine man lekker groeien en genieten van al het moois in windhondenland en er omheen en wij van hem.

     
20 Juli 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag zijn wij afgereisd naar het Friese Landschap om met 2 van onze jonge honden voor goed rond te lopen en langzaam aan met onze andere 2 te beginnen.

As Good As Gold mocht het voortouw nemen voor haar goed rond en startte als een raket weg. Zij bleef heel netjes op haar lijn. langzaam kwam er een andere hondje opzetten en As Good- As Gold moest gas bij geven. Alleen in de laatste bocht week zij van haar lijn af maar kwam als 1ste over de streep.
De 2de omloop was het eigenlijk een herhaling van de 1ste. As Good As Gold was goed weg en zodra de anderen dichterbij kwamen gaf zij gas bij. De goed rond is binnen!

Daarna was het de beurt van Windyglen's Ride Sally Ride die even moeite had met de start maar zich goed hervatte en een mooie tijd op de klok neerzette. De 2de omloop startte zij dit maal wel goed mee en moest door de honden heen om er voor bij te kunnen. Zonder problemen deed zij dit en zette ook dit maal een mooie tijd op de klok.

Toen was het de beurt aan Windyglen's Patriot. Deze had 1 maal eerder gelopen dus wij waren benieuwd hoe die het nu zou doen. Andere baan ander geluid. Toch altijd wel spannend. In de 1ste omloop kon je duidelijk merken dat die nog aan het aftasten was en moeite had met de bocht. In de 2de omloop ging het beduidend beter en dit was ook te zien in de tijd. Wij hopen dat hij deze progressie doorzet.

Als laatst was het de beurt aan onze Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck. Ook door het hok wist deze dame in beide gevallen haar tijden te verbeteren. Wel is het erg leuk om te zien hoe de manier van lopen is van deze dame. Heel snel bewegingritme terwijl de andere meer vliegen. Ook zij mag volgende keer een stapje verder.

Ook liepen er 2 puppenkinderen van ons Chasing Lane's Boston en Chasing Lane's Dollar Express.

Chasing Lane's Boston liep twee zeer stabiele coursen en loopt geen centimeter teveel. Zijn huisgenoot Chasing Lane's Dollar Express mocht voor goed rond en liep met 3 andere honden. Met 2 perfecte starten lag hij lang aan kop en werd er schouder aan schouder gestreden. Met 2 mooie tijden en zijn goed rond op zak zullen wij hem eerdaags op de cours zien. 

Al met al een geslaagde training zowel baasjes en fokker blij naar huis.


Windyglen’s Patriot

 

     
17 Juli 2011

Rotterdam (Nederland)

Vandaag hadden wij Vilikaia vom Rauhen Meer ingeschreven voor de Challenger Trophy. Ook liep onze reu waar wij co-eigenaar van zijn Paddy's Absolute Power.

Als eerst was onze Vilikaia aan de beurt en mocht het onder het witte rendek opnemen tegen Homely Luck's Lexus en De La Sure Hestia. De rit werd gewonnen door Lexus in 23.12. Vilikaia werd netjes 2de (na navraag bleek zij 23.13 te hebben gelopen.) en Hestia werd netjes 3de.

In de halve finale mocht Vilikaia onder het blauwe rendek het opnemen tegen Ici Nior v.d. Groene Golf en Jousha v.d. Aloispolder. Met een redelijke start kon Vilikaia zich aanklampen aan Ici Noir die in de laatste bocht nog even een turbo aanzette en won in 22.84. Een mooie tijd op een zware baan. Vilikaia werd 2de en de geroutineerde Jousha 3de.

De finale daar moet je natuurlijk alles mee hebben. Lexus die 2 zeer constante tijden liet zien. Ici Noir had de vorm van de dag.  En onze Vilikaia liep ook zeer constant rond de 23.13. Met starthok 6 en een railer is het oppassen geblazen dat er geen zware botsing zou komen. Met een redelijke start vertrokken alle honden zo'n beetje gelijk uit het hok. Bij het ingaan van de bocht gebeurde waar ik al voor vreesde Vilikaia kreeg een duw en stond zo'n 90 graden gedraaid op de renbaan. Dit is ook te zien aan haar tijd.

Weg cours maar wat de kleine ''mug'' liet zien was bewonderenswaardig. Zij zette alsnog de achtervolging in en kwam steeds dichterbij de nummer 5 helaas lag de streep niet verder en kwam zij toch als 6de over de eindstreep. Maar wij zijn trots op onze kleine ''mug'' die liet zien hoe sterk zij van karakter is.

Uitslag:
R.1 Ici Noir - 1ste22.97
B.2 Lexus - 4de 23.82
W.3 Vilikaia - 6de 24.14
Z.4 Lutece - 5de 24.03
G.5 Jousha - 3de 23.75
ZW.6 Hestia - 2de 23.58

Paddy's Absolute Power mocht vandaag naar zijn blessure aan de start verschijnen. Hij zat in een zeer mooie cours met sterke honden waaronder de kersverse Belgische Kampioen Eyak River du Tepee d'Amour.  Absolue Power had een zeer mooie start samen met Catkyll's Cascarino deze zat aan de binnenkant en zorgde ervoor dat Absolute Power nog verder naar buiten moest. Bij het insnijden van de bocht lag Absolute Power 1ste maar door wat gebotst en geduw werd die weer naar buiten gedreven en kwam hij net als 3de binnen. Achter Cascarino en Eyak River.

Dit betekende dus herkansen. Absolute Power mocht het in deze rit opnemen tegen Black Rebel v.d. Diamella Hoeve, Tauranga's Gunpowder en Oochigea's Galbatorix. Met een redelijk start nam die de leiding en op het rechte stuk trok hij goed door het was Gunpowder die goed meetrok en in de bocht goed langs de rail liep. Absolute Power ging iets wijder en het werd een neus aan neus gevecht in het voordeel van Gunpowder. Het ging om 2 plaatsten dus Absolute Power mocht naar de halve finale.

Vanaf het begin was het Absolute Power die de voorsprong nam  en tot het uitkomen van de laatste bocht niet afgaf. De andere honden profiteerde van het kleine gaatje en zo kwam onze Absolute Power als 4de binnen. De uitslag was als volgt.

Winnende  tijd  22.94
R.1 Guadalupe 2de
3 B.2 Imola Spirit 3de
2 W.3 Eyak River 1ste
4 Z.4 Napoleon 5de
5 G.5 Paddy's Absolute Power 4de

Na controle bleek dat Absolute Power tijdens het rennen tegen zijn linkerachterpoot was aangelopen. Wat onze Absolute Power heeft laten zien dat hij steeds beter en beter aan het coursen gaat en dat hij mee gaat doen voor de finale plaatsten. Ga zo door Robert!

Ook willen wij alle andere finalisten feliciteren met hun behaalde finale plaatsten! En de ZWR bedanken voor de leuke en mooie attentie voor het behalen van de 6de plek van Vilikaia vom Rauhen Meer op het NK 350 meter.


Vilikaia onder Blauw


Vilikaia onder Blauw


Absolute Power aan de Binnenkant.


Absolut Power onder Geel


Vilikaia onder Wit

 

   
16 Juli 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag gingen wij met onze jonge garde trainen op Lelystad. Als eerst mocht onze As Good As Gold die dit keer liet zien dat zij het spelletje meer en meer begint door te krijgen en ook in de laatste bocht iets meer binnen bleef. Daarna was het de beurt aan Windyglen's Ride Sally Ride een hele snelle leerling die ook een mooie tijd neerzette.

Daarna was het haar broer Windyglen's Patriot die voor het eerst op de baan kwam. Vanwege zijn leeftijd en hoe hij door de bossen te keer gaat besloten om hem te starten voor het hok.  Met krachtige slagen moest de draaier het gas bijzetten. Maar je kon duidelijk zien dat hij nog veel moet leren.
Hierna was Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck die ook voor het hok mocht starten. Zij was al is eerder op de renbaan in Son wezen trainen dus die had al een ritje in haar pootjes. Met een mooie start en hoog bewegingsritme maakte zij haar rondje af.

De tweede omloop besloten wij As Good As Gold samen te laten lopen met Old Road's Ilja. Dit was voor haar de 1ste keer dat zij samen liep. As Good As Gold had een pikstart en het was Old Road's Ilja die de jacht ging inzetten op As Good As Gold. Het werd letterlijk een nek aan nek race met een mooie kill in de zandbak.

Ook mocht onze andere teef Windyglen's Ride Sally Ride samen lopen voor het eerst tegen Iubdan v.d. Groene Golf. Deze had ook de start en het was onze Sally die nu de aanval moest inzetten bij het ingaan van de bocht kwam zij iets dichterbij en dat merkte Iubdan en deze zette nog iets meer gas erop. Wat resulteerde in twee hele mooie tijden en een ferme kill in de zandbak.

Tijdens de pauze hebben wij met onze eigen haas een paar keer geoefend met Patriot en A Tale Of Luck door het starthok en na een x aantal keer ging dit probleemloos. Dus de 2de ronde mochten zij ook door het open hok.

Eerst was Windyglen's Patriot die met een zeer slechte start weer met grote krachtige slagen achter het haas aanging. Met een prima uitkomen in de laatste bocht en een kill op het haas mocht nu het huisgenootje Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck.

Ook zij ging door het open hok met een iets wat kleine aarzeling startte zij toch resoluut en zette zij de achtervolging in op het haas. Met een heel hoog bewegingsritme en een prima bocht zette ook zij voor het eerst een mooie tijd neer.

Er was ook een puppenkind vandaag van ons aanwezig Chasing Lane's Casair die langzaam maar zeker zich toch iedere keer op de renbaan weet te ontwikkelen. In twee prima tijden maakte hij zijn rondjes.

Al met al een mooie dag waar wij tevreden naar terug kijken.


Windyglen’s Ride Sally Ride


Windyglen’s Patriot


As Good As Gold

   
14 Juli 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag mocht Brandy terug komen voor controle om te kijken hoe de medicatie aanslaat. De dierenarts was tevreden in het feit dat haar staart kwispelde. Maar verder bleek uit onderzoek dat het 99% een alvleesklier ontsteking is. Iets wat niet vaak voorkomt bij honden. De oorzaak wordt in een later stadium onderzocht. Het belangrijkste is nu dat Brandy er boven op komt. Het behandelplan voor nu is 2 maanden antibiotica en ontstekingsremmers. Over 3 weken wordt er ook opnieuw bloed afgenomen om te kijken hoe de waarden zijn en als de rode bloedlichaampjes niet meer kapot worden gemaakt. Wordt vervolgd.


Vilikaia en Brandy
   
10 Juli 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag reisden wij af naar onze thuisvereniging WRV Friesland voor de Grote Prijs van Friesland. Wij hadden Homely Luck's Lotus ingeschreven. Er waren 12 A-teven aan de start.

Ook mochten twee van onze puppenkinderen Chasing Lane's Boston en Chasing Lane's Dollar Express van de Familie dekker een proefronde lopen samen met Clapton v.d. Groene Golf eveneens van de familie Dekker.  Chasing Lane's Boston startte als een raket mee met Clapton maar met grote passen kwam Dollar Express opzetten en passeerde Boston en kwam naast Clapton te liggen.  Clapton gaf nog gas en ging geroutineerd naar de palen Dollar Express ging iets teveel naar buiten waardoor hij Clapton moest laten gaan. Boston kwam nog hard op zetten en liep strak langs de paaltjes.

De jonge reuen liep heel netjes en zowel de baasjes als wij als fokker zijnde zijn erg tevreden.

Uitslag;
-  1ste Clapton v.d. Groene Golf 22.33
-  2de Chasing Lane's Dollar Express  22.66
-  3de Chasing Lane's Boston in 22.90

Lotus had er vandaag veel zin in en dat bleek ook wel in de serie liep zij een mooie tijd van 22.43. (Dat is 55.98 km per uur gemiddeld) Zelfs met deze mooie tijd moest zij naar de herkansing. Deze won zij overtuigend in een tijd van 22.53. Lotus haar start was ook superieur want zij was net als in de serie als een raket weg.

In de halve finale werd er gestreden om 3 plekken. Helaas moest Kentfield Petite Sirah terug getrokken worden als gevolg van een blessure. In deze cours zat onze nieuwe Nederlands Kampioen Brenda en haar zusje Bessie v.d. Spaarne Meute en Assalia. Hoe sterk de start van Lotus was in de serie en herkansing zo slecht was hij in de halve finale. Toch zette zij een tijd neer van 22.78 en werd netjes 3de achter Brenda en Bessie.

De finale startend in het geel is toch altijd spannend. Lotus die weer slecht weg was zette de aanval in op de andere 5 honden. Brenda was in gevecht met Amir v.d. Spaarne Meute om die 1ste plaats toch wist Brenda een mooi gat te slaan. Lotus kwam dichterbij opzetten en het werd nog spannend op de streep. Uitslag finale A-teven.

1 Brenda v.d. Spaarne Meute     - 22.33
2 Amir v.d. Spaarne Meute      - 22.48
3 Frizzy- Lizzy van Diarobinne    - 22.59
4 Bessie v.d. Spaarne Meute     - 22.62
5 Homely Luck's Lotus         - 22.73                 
6 Idolo Inez van Arkadi         - 22.74

Toch wil ik T.Fidom iets op persoonlijke notitie kwijt. Het is jammer dat sommige mensen conclusies en beschuldigingen uiten zonder dat deze mensen daadwerkelijk er iets vanaf weten. Als de mensen iets willen weten of ons ergens van beschuldigingen nodig ik jullie van harte uit om is een keer bij ons thuis te komen of op de renbaan bij de bus. Maar ga geen verhalen in de wereld brengen die nergens op gebaseerd zijn.

Onze honden worden getraind zoals ik al mijn andere honden altijd heb getraind. Als basis heb ik dit weer gelegd voor onze honden. Ik ben de hele dag thuis en ben altijd met de honden bezig. Ik ken hun kwaliteiten maar ook hun eigenaardigheden. Daarmee kan ik iedere hond optimaal begeleiden zoals onze honden dit nodig hebben!

Dus mensen als jullie nou eens al jullie energie gebruiken die jullie gebruiken om mensen zwart te maken, roddelen, conclusies en beschuldigingen te maken. En die energie nou eens in jullie eigen honden steken wellicht dat jullie ook dan het optimale eruit halen. Tot op de volgende race!!

Alle finalisten en gefeliciteerd en alle leden van WRV Friesland bedankt voor de mooie coursen!
   
09 Juli 2011

Oud Zuilen (Nederland)

Vandaag mochten wij naar de meting met 4 van onze honden. Respectievelijk As Good As Gold, Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck, Windyglen's Ride Sally Ride en Windyglen's Patriot. Al onze meiden zijn goed gemeten. Alleen Windyglen's Patriot onze reu niet. Volgende keer beter. Ook waren er diverse puppenkinderen van ons op de meting.

- Chasing Lane's Boston
- Chasing Lane's Cantana
- Chasing Lane's Dalton Track
- Chasing Lane's Dark Mystique
- Chasing Lane's Dollar Express

Alle werden goed gemeten en de eigenaren konden tevreden naar huis en wij als fokker zijnde ook. Nu kunnen de eigenaren verder gaan met het begeleiden van de hond voor hun goed rond. Zodat zij binnenkort wellicht op hun 1ste wedstrijd zullen verschijnen.


Bruine hond Chasing Lane’s Boston,
Zwarte hond Chasing Lane’s Dollar Express

   
08 Juli 2011

Helmond/Lelystad (Nederland)

Vandaag maken wij bekend dat bij de eerste volgende loopsheid Homely Luck's Lotus gedekt zal gaan worden door Homely Luck's Xanthos. Beide ouderdieren worden getest op Pra/Cat en zijn
Myostatin gen getest uitslag. N/N.

Voor meer informatie verwijs ik u naar onze nestaankondiging pagina.

Mocht u interesse hebben kunt u ons altijd mailen. info@chasinglanes.com

Homely Luck's Xanthos Homely Luck's Lotus

 

   
07 Juli 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag kregen wij de uitslag van de bloedafname en urine kweek van Brandy. Helaas was het geen goed nieuws en is onze Brandy zieker dan wij dachten. Brandy heeft hoogst waarschijnlijk een Pancreas ontsteking (Alvleesklier). Door middel van nieuw bloed onderzoek wordt er onderzocht wat het precies is in de Pancreas. Daarnaast werkt de lever ook niet zoals dit moet en worden de nieuwe rode bloedlichaampjes gelijk vernietigd. Doordat de rode bloedlichaampjes vernietigend worden heeft zij nu ook zwaar bloedarmoede. Mocht dit zo doorgaan dan krijgt zij bloedtransfusie. Brandy zit nu op de ontstekingsremmers en zware antibiotica breed spectrum om de ''mogelijke'' ontsteking te lijf te gaan. En wordt de hele dag in de gaten gehouden. Gelukkig eet en drinkt zij wel en hopen wij het beste. Wordt vervolgd.

   
04 Juli 2011

Lelystad (Nederland)

Terugkomend op Brandy. (3juli) Na controle liep zij mank aan de linkerkant. Die avond na thuiskomst gelijk actie ondernomen maar was niks te vinden. Opnieuw naar de dierenarts en wij hebben bloed laten afnemen en urine kweek. Nu blijkt dat haar rode bloedlichaampjes (cellen) worden afgebroken wat dus in houd geen zuurstof transport en geen energie. Wat dus verklaard waarom zij uitgleed vanuit het hok en geen tijd neer kon zetten. Dat rondje heeft zij puur op karakter gelopen.

Waardoor het komt is nog onduidelijk en wordt onderzocht maar het kunnen de organen zijn die niet goed functioneren (denkend aan lever en nieren) maar het kan ook vergiftiging  of bloedarmoede zijn. Het belangrijkste is dat zij er bovenop komt. Wordt vervolgd.

     
03 Juli 2011

Oude Pekela (Nederland)

Vandaag reisden wij af naar Oude Pekela voor wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het Nederlands kampioenschap 350 meter. Op dit kampioenschap mogen alleen honden lopen die in de A-klasse zitten. Wij hadden 3 hondjes ingeschreven Homely Luck's Lotus, Brandy v.d. Spaarne Meute en Vilikaia vom Rauhen Meer. De renbaan lag er erg goed bij en het bleef droog. Er waren 24 A-teven aan de start.

Vilikaia die voor het eerst startte mocht gelijk als eerste beginnen Onder het witte dek mocht zij het opnemen tegen Frizzy Lizzy en Hedda twee finalisten van vorig jaar op de 350 meter. Vilikaia werd net 3de achter Frizzy Lizzy en Hestia in een tijd van 23.52 en dit betekende herkansen.

Onze grootste troef Brandy v.d. Spaarne Meute mocht in de 2de koers starten. Maar op een kampioenschap kan van alles gebeuren en moet alles meezitten. De dame was goed geconcentreerd op het haas. Wij mochten de honden plaatsten en op het moment dat het hok opengaat glijd Brandy uit in het hok. Daarna bij het uitkomen nog een keer. Zij liep een tijd 25.48. Dit had zij nog nooit gelopen. Wij hebben haar daarom ook gelijk terug getrokken uit de race.

Lotus mocht starten in koers 4 en werd ook 4de in 23.44 Het was Petit Sirah die deze rit won in 22.58. En weer in vorm is! Dit belooft mooie coursen.

De herkansing. Twee honden in de zelfde koers strijden om 3 plekken voor een plekje in de halve finale. Black Pearl v.d. Sabelspoort onder rood, Vilikaia onder Blauw, Zap Mama's Indy onder wit en onze Lotus onder zwart. Het gevecht ging tussen Zap Mama's Indy en onze Vilikaia die net haar neusje eerder de streep over wist te duwen en won in 23.27. Zap Mama's Indy in 23.28, Lotus in 23.40 en Black Pearl in 23.55.

Zowel Vilikaia als Lotus mochten naar de halve finale. In de halve finale was het 3 x volle bak (6 honden aan de start).

Lotus mocht in de 1ste rit van de halve finale onder strepen 6 van start. Hoewel Lotus haar tijd weer verbeterde 23.34 was dit niet genoeg op naar de finale te mogen. Dit was voor Petit Sirah en Ici Noir. In de andere rit won Brenda v.d. Spaarne Meute netjes gevolgd door Idolo Inez van Arkadi die vandaag erg sterk coursde.

De laatste halve finale verliep niet helemaal zoals het moest. Het haas werd gedraaid maar het hok bleef dicht. De honden moesten uit het hok worden gehaald en opnieuw geplaatst worden. Dit verbreekt vaak de concentratie van de honden. Onze Vilikaia zit ook in deze koers en het enige wat je dan kan doen is een gebedje doen en hopen dat het goed gaat.

En ja daar was de start onze Vilikaia pakte gelijk een paar meters en liep de race van haar leven hoewel Hetty en Amir en Frizzy Lizzy de aanval inzette bleef onze Vilikaia door vechten voor wat zij waard was en kwam als 1ste over de streep in 23.16 wat betekende dat zij naar de finale mocht!

De finale ging tussen Petit Sirah en Brenda. Beide een goede start maar Brenda profiteerde van de binnenkant. Wat resulteerde in de overwinning en nieuw Nederlands Kampioen! Onze Vilikaia was heel slecht weg en maakte haar rondje af en kwam als 6de binnen in 23.34. Onze kleine mug! Gevochten voor wat zij waard is! Supertrots.

Onze felicitaties gaan uit naar alle finalisten! Maar in het speciaal aan Brenda en Blits v.d. Spaarne Meute! Sjanet en René en Hans en Hanneke geniet er van! En de PWRC bedankt voor de mooie wedstrijd!

     
29 Juni 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag reisden wij af richting Jubbega om met onze jonge teven Windyglen's Ride Sally Ride (Sally) en As Good - As Gold (Indy) om verder te gaan met hun opleiding. Sally en Indy gingen beide door het hok en zouden hun eerste tijd gaan neerzetten. Sally die zette een mooie tijd van 23.10 neer en dit terwijl zij nog niet zo strak liep. Indy liep 23.41 en deze moet nog leren bochten lopen. Al met al toch een geslaagde training met twee mooie tijden. Op naar het volgende stapje in hun opleiding.

     
26 Juni 2011

Rotterdam (Nederland)

Vandaag reisden wij af naar Rotterdam om mee te doen aan de Internationale Derby. Een precieuze wedstrijd die de laatste jaren toch weer een glimp wordt zoals deze vroeger was. Wij hadden twee hondjes ingeschreven voor deze wedstrijd. Vilikaia vom Rauhen Meer en Brandy v.d. Spaarne Meute. Beide hadden stil gelegen door onze vakantie en met het NK over een week moesten ze toch weer even de spierspanning voelen.

Vilikaia die nog nooit op dit systeem heeft gelopen moest in de serie erg wennen wat resulteerde in een derde plaats wat herkansing betekende. In de herkansing had zij het spelletje door en met een goede start werd zij ook netjes eerste in 23.66.

In de halve finale mocht Vilikaia onder wit starten. Met een super start pakte zij gelijk een voorsprong op de rest. En werd 1ste in een tijd van 23.46. Ook in de finale mocht zij onder het witte dek starten. Met een iets minder start en wat botsen in de eerste bocht moest zij alle zeilen bij zetten om de aanval in te kunnen zetten op Homely Luck's Zafira enIriose. Helaas was dit te laat maar werd Vilikaia toch mooi 3de in 23.75. Dit leverde haar ook de laatste promotie punten op waarop zij promoveerde naar de A-klasse.

Brandy mocht gelijk in de 1ste koers van start en was als een kanon weer weg. Hoewel Ici Noir v.d. Groene Golf dichterbij kwam gaf Brandy geen krimp toe aan haar en zetten op het laatste stuk even haar turbo aan. De tijd die zij liep was 23.12

In de halve finale was Brandy weer goed weg samen met Homely Luck's Lexus tot aan de streep was het een neusjes gevecht in het voordeel van Homely Luck's Lexus. Zij won in 23.46.

De finale hier was onder het rode rendek FCI 100jahr winnares Powerplay's Wallflower aan de start. Deze dame had in de serie al 22.18 gelopen in de halve 22.11 en is veruit de snelste teef op dit moment. Voor ons een hele eer om tegen te lopen.

Brandy mocht starten onder het zwarte rendek en was als eerste weg gevolgd door Wallflower. Deze nam gelijk een resolute voorsprong en won zeer overtuigend. Om de 2de plek werd goed gevochten maar het was toch Brandy die een gaatje wist te slaan en als mooie tweede binnenkwam. De tijd van Powerplay's Wallflower in de finale 22.07 en hierop verbeterde zij het baanrecord! Brandy liep 23.16 en was netjes 2de.


Brandy v.d. Spaarne Meute


Vilikaia vom Rauhen Meer

     
02 Juni 2011

Rotterdam (Nederland)

Vandaag reisden wij af naar de havenstad van Nederland Rotterdam voor de zandbaankampioenschappen. Er waren 16 A-teven aan de start dus een mooi vol internationaal veld.

Wij hadden Brandy v.d. Spaarne Meute toch maar ingeschreven en zij mocht in de serie onder zwart vertrekken. Benieuwd hoe zij het dit jaar weer voor het eerst op rail zou gaan doen.
Met een goede start trok zij mooi door op het rechte stuk en zette gelijk een hele scherpe tijd op de klok. Van 22.93.

In de halve finale mocht Brandy onder het rode rendek. Met een superstart was zij vertrokken en de afstand met de andere honden werd ook steeds groter. Dit resulteerde in een verbetering van de tijd namelijk 22.65. In de andere coursen werd ook steeds sneller gelopen.

De finale. De start is het belangrijkste voornamelijk in de eerste bocht. Brandy was minder goed weg en moest de 1ste 100 meter knokken om naar voren te kunnen komen en de 1ste plaats in te nemen. Daarna gaf zij er nog gas op en kwam zij in een zeer mooie tijd binnen van 22.95.

Brandy mocht daar ook plaats nemen op het hoogste podium en is nu Zandbaankampioen 2011.
Iedere keer doet zij ons nog steeds verbazen. Vandaag met de snelste dagtijd en haar overwinning.

Wij willen de overige finalisten feliciteren met hun behaalde finale plaatsten! En iedereen bedankt voor de felicitaties en voor de gezellige dag.

Notitie Brandy: wij hebben nu lekker rust en de baasje vertrekken morgen naar Bali die schijnen daar een feestje te gaan houden.


Brandy v.d. Spaarne Meute

     
29 Mei 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag reisden wij samen af onder de gezelligheid van dhr. Henk Scheeres naar het Friese Jubbega. Dit voor het Iepen Fryske. Het open Friese Kampioenschap 280 meter. Wij hadden twee hondjes ingeschreven Vilikaia vom Rauhen Meer en Brandy v.d. Spaarne Meute.

Zoals eerst even de bus op een mooi plekje gezet naast ons vrienden. Op naar de cours. Beginnend met de proefronde waar ons puppenkind Chasing Lane's Boston van de fam. Dekker samen met Xayenne v.d. Spaarne Meute mocht vertrekken. Met een flitsende start was Boston weg en liep heel strak langs de palen. Xayenne die al wat vele jaartjes ouder is probeerde nog wat dichterbij te komen, maar het was toch Chasing Lane's Boston die als eerste over de streep kwam in 18.65 wat later bleek een zeer goede tijd te zijn voor deze jonge reu.

Op naar de wedstrijd. Vilikaia was als eerste aan de beurt en startte als een raket uit het hok en werd heel netjes eerste in de serie in een tijd van 18.55.

In de halve finale mocht zij onder het rode rendek starten. Vilikaia was minder snel weg als in de serie en Amir van de Spaarne Meute nam de leiding. De kracht van Vilikaia is haar eindsprint Amir v.d. Spaarne Meute won in 18.28 en Vilikaia werd 2de in 18.37.

De finale onder het witte rendek. De start is op deze afstand alles bepalend. Sky had hok 5 dus stond had wat ruimte. Weer was het die Amir die weg startte. De rest van het veld volgde Sky dook richting de palen en begon aan haar eindsprint. Maar een andere jonge hond SDW Claim to Flame kwam ook gevaarlijk opzetten.

Amir v.d. Spaarne Meute won in een zeer mooie tijd van 18.28. Vilikaia vom Rauhen Meer werd 2de in 18.37. Precies de zelfde tijden als in de finale! Erg trots op onze Vilikaia die laat zien dat zij goed in vorm is.

Ook hadden wij Brandy v.d. Spaarne Meute ingeschreven. Het baanrecord op deze afstand was 18.15 en werd gezamenlijk gedeeld door het zusje van Brandy. Bessie v.d. Spaarne Meute en Ici Noir v.d. Groene Golf .

Als eerste mocht het andere zusje starten Brenda die vorige week won in Son. Deze zette gelijk een zeer mooie en scherpe tijd op de klok van 18.13 en dus het baanrecord had verbroken. Brandy mocht gelijk de cours erna en met een redelijk start nam zij langzaam afstand van de anderen en kwam als eerste in de zandbak. In een tijd van 18.11 dus het baanrecord was weer verbroken en het verschil was nihil.

De halve finale wat zou Brandy gaan doen. Het startsein werd gegeven en weg was Brandy zij liep samen met Frizzy Lizzy van Dia-Robbine die terug aan het komen is van de loopsheid. Brandy trok goed door en kwam als eerste in de zandbak. en toen werd de tijd genoemd en nieuw Baanrecord 17.85!

De finale vaak is het zo als een hond een baanrecord verbreekt dat zij alles dan hebben gegeven. De tijden van de overige startende honden lagen allemaal dicht bij elkaar. De start zal alles bepalend kunnen zijn. Wheezy Wind's Herencia Táctica, Black Pearl v.d. Sabelspoort, Frizzy Lizzy van Dia-Robinne, Brenda v.d. Spaarne Meute, De la Sûre d'Elle Hetty en onze Brandy v.d. Spaarne Meute aan de start. Een mooi veld met goed startende honden.

Het startsein wordt gegeven en daar was de start het was Frizzy Lizzy die als eerst uit het hok kwam samen met Brenda en Brandy. Brandy versnelde gelijk door en nam de leiding en sloeg een klein gat. De strijd daarachter ging om de 2de plek en wat een strijd was het! Tot aan de streep werd deze uitgevochten. Als zeer mooie 2de was het Wheezy Wind's Herencia Táctica, 3de Brenda v.d. Spaarne Meute, 4de Frizzy Lizzy van Dia-Robinne, 5de De la Sûre d'Elle Hetty en als 6de Black Pearl v.d. Sabelspoort.

Beide moesten wij naar het podium komen met Brandy. En dat Brandy goed liep was duidelijk maar de reden waarom wij beiden moesten was ons niet duidelijk. De tijd van Brandy v.d. Spaarne Meute is 17.80! Een nieuw en verbetering van haar 2 eerdere gelopen baanrecords. Super wie durft zoiets te dromen.

Brandy is winnares van het Iepen Fryske 'het open Friese kampioenschap 280'!

Daarnaast werden wij door de vereniging in het zonnetje gezet voor ons voorgenomen huwelijk. Totaal verrast. Over een kleine 2 weken zal deze plaatsvinden. Met 6 bossen bloemen en een hele leuk kaart en aandenken gingen wij op weg naar huis na deze fantastische dag!

Wij willen daarom ook WRV Friesland en de leden bedanken voor de leuke attentie!! en natuurlijk ook onze vrienden en alle andere die ons feliciteerde!

Verder feliciteren wij alle andere finalisten en winnaars met de behaalde resultaten. En ook nog even in het speciaal Blits v.d. Spaarne Meute die zijn baanrecord weer verbeterde!


Chasing Lane’s Boston


Vilikaia vom Rauhen Meer


Vilikaia vom Rauhen Meer


Brandy v.d. Spaarne Meute


Brandy v.d. Spaarne Meute

     
28 Mei 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag kregen wij het bericht van de familie Voorburg dat Chasing Lane's Casair (Keizer) zijn eerste volledige rondjes achter de rug heeft. Eerst wat onwennig, maar duidelijk een snelle leerling, want de tweede omloop verbeterde hij zijn tijd aanzienlijk.

Ga zo door!


Chasing Lane's Casair
     
22 Mei 2011

Son (Nederland)

Vandaag reisden wij af naar het Brabantse Son met Brandy v.d. Spaarne Meute voor de internationale wedstrijd het Gouden Sonnetje. Aankomend hadden onze vrienden een mooi plekje voor ons bewaard in de bossen zodat er de hele dag schaduw over de bus staat.

Er waren 8 A teven en Brandy mocht gelijk in de serie aan de bak met een slechte start probeerde zij een inhaalrace te doen op Idolo Inez die goed weg was en mooi strak langs de palen liep. Helaas lukte dit net niet en werd Brandy tweede in de serie. Die gewonnen werd in 24.25

Brandy mocht in de halve finale onder het blauwe rendek en mocht de strijd aangaan met haar zusje Brenda v.d. Spaarne Meute. Brenda was goed weg en Brandy moest goed bij trekken. Brenda liep strak langs de palen maar Brandy gaf niet zomaar op en probeerde er toch twee keer om er overheen te komen. Brenda was toch net wat sneller en werd 1ste in 24.10 en Brandy 2de.

De finale onder wit. Absoluut niet mijn lievelingskleur maar goed het zij zo. Brandy die al de hele dag eigenlijk erg rustig was en niet zo fel was als normaal. Mocht Brandy eerst even twee ritten kijken. En ja daar was de spirit . Die wij eigenlijk de hele dag miste.

Aankomend bij de start en na het luiden van de bel mochten de honden naar het hok. Brandy altijd vanuit het buitenhok (dit omdat zij een buitenstart heeft) was dit keer wel goed weg. Samen met haar zusje Brenda weer. In Son is het bepalend wie als eerste de bocht ingaat. In dit geval was dat Brenda en Brandy tegelijk. Brenda strak aan de palen en Brandy er naast. Brenda had een licht gaatje bij het uitkomen van de laatste bocht waar Idolo Inez nog een aanval inzette op Brandy. Brandy zette het gas erop en wie zou er 1 geworden zijn.

Met een neus lengte verschil was het toch haar zusje Brenda v.d. Spaarne Meute die 1 werd in 24.11 en tweede was voor onze Brandy!!

1 ding is duidelijk Son in niet de baan voor onze meid, maar zij gaf wel een mooie strijd.

Ook willen wij toch even zeggen dat de broer van Brandy, Blits tweemaal aan toe het baanrecord heeft verbroken en staat nu op 23.37!! Hanneke en Hans van harte met de prachtige prestatie van jullie Blits.

Alle finalisten gefeliciteerd en medewerkers bedankt voor jullie inzet! En onze vrienden voor de gezelligheid!


Brandy v.d. Spaarne Meute

 

De strijd tussen de zusjes Brandy & Brenda

Brandy (Blauw) & Brenda (Rood)

     
21 Mei 2011

Rijssen (Nederland)

Vandaag reisden wij af naar Rijssen om met Vilikaia vom Rauhen Meer en Homely Luck's Lotus te lopen. Ook was haar dochter Chasing Lane's Discordia Widow mee om haar moeder te supporten. Na de honden verzorgd te hebben en de auto klaar gemaakt te hebben. Werd het langzaam tijd om de honden klaar te maken voor de cours.

Vilikaia startend in de B-Klasse met 8 teven aan de start liep vandaag voor het eerst op Rijssen. In de serie had zij een goede start maar door botsingen kwam zij achter te liggen. Vechtend ging zijn toch naar voren en werd netjes derde in 23.63.

Wij zagen dat er meer had in gezeten als zij niet de botsing had gehad. In de halve finale mocht zij het dus overnieuw doen en werd heel netjes tweede in 23.16 een persoonlijk record ook nog.

In de finale is het altijd spannend en moet echt alles mee zitten. De Belgische teef Ixforfun liet de hele dag al zien dat zij de sterkste was en ook de jonge teef Du Feerique. Vilikaia was slecht weg en het was een verloren positie. Maar door vechtend en slim coursend koos zij de binnenkant en liep strak langs de palen. Met wat extra power in de laatste bocht manoeuvreerde zij zich naar voren en werd verrassend 2de! In een hele mooie tijd van 23.36!

Homely Luck's Lotus mocht met 11 A-teven in de serie starten tegen 1 van Belgische sterkste teven op het moment Oochigea's Hosmosius en Black Pearl v.d. Sabelspoort. Met een zeer slechte start knokte Lotus zich naar voren en kwam langzaam dichterbij bij maar werd toch net derde in een toch mooie tijd van 22.80.

Dat werd herkansen. Ook hier had zij een slechte start maar gaf extra gas op het rechte stuk en kwam vrij te liggen en won de herkansing in 22.92.

Op naar de halve finale. Met een iets betere start werd zij net aan derde in een knappe tijd van 22.89. Lotus mocht naar de finale.

In de finale starten Lotus onder strepen 6 en dat is misschien wel het mooiste dek wat je kan hebben! Startend uit hok 5 was Lotus dit maal wel beter weg en vertrok met de overige honden mee. Het gevecht tussen Oochigea's Hosmosius (1ste) en Bessie v.d. Spaarne Meute (2de) daar kon zij niet aan meedoen maar de anderen plekken waren nog niet bepaald. Maar het was toch onze Homely Luck's Lotus die als zeer mooie 3de over de streep kwam in 22.75 en ook in een nieuw persoonlijk record.

Alle finalisten gefeliciteerd en alle medewerkers bedankt voor weer een mooie wedstrijd.


Vilikaia vom Rauhen Meer


Homely Luck's Lotus

     
15 Mei 2011

Venlo (Nederland)

Vandaag reisden wij af naar het Limburgse Venlo met een route beschrijving van het wedstrijdsecretariaat opzak. Gingen wij op weg in onze bolide om mee te mogen doen aan de int. wedstrijd de Grote Prijs van Limburg. Wij hadden 1 hondje in geschreven van mijn vader en mij Homely Luck's Lotus.

Lotus heeft 1 keer eerder op deze baan gelopen zo'n ruime 2 jaar geleden. Zoals eerder beschreven is Venlo een specialisten baan. Dit komt doordat dit de meest ronde baan van Nederland is en wellicht wel van Europa. Het baanrecord bij de teven staat dan ook heel lang en is 22.85 door Nadia v.d. Hooge Bergh de overgrootmoeder van Lotus.

In de serie kon je duidelijk merken dat Lotus inderdaad moeite had met de eerste bochten en flink moest werken met haar voorhand om haar achter hand te ontlasten. Lotus die het meestal van haar eindschot moest hebben deed dit ook en kwam in de serie als knappe 2de over de finish en mocht rechtstreeks naar de halve finale. In de zandbak viel er letterlijk een hond uit de lucht op haar. Na enige controle bleek zij niks te hebben.


Homely Luck’s Lotus.
 

In de halve finale had Lotus hok 1 en wat voor gunstig kan zijn omdat zij gelijk na de palen gaat. Lotus is net als haar kinderen een snelle leerling dat betreft. En kwam als een kanonskogel uit het hok en nam nu de eerste bocht vele malen beter. Met wat extra gas erop kwam zij als eerste over de streep.

Dit betekende onder blauw de finale in. Lotus had hok 5 en daar werd het startsein gegeven. En ja weg was zij. Het eerste stuk lag zij vrij maar al vrij snel kwamen de andere honden opzetten. Lotus werd na het uitkomen van de bocht tot 2 x aan toe aangelopen op haar achterpoten waardoor zij haar kop positie verloor. Lotus probeerde nog aan te klampen maar in zo'n finale met gelijkwaardige honden is dat niet te doen. Wat resulteerde in een prachtige 4de plaats.

Helaas werd de finale met 5 teven gelopen. Artemis v.d. Fijola Hoeve ook een puppenkind van ons moest helaas door een blessure terug getrokken worden. Wij hopen dat zij weer snel hersteld is.

Wij willen onze vrienden Mary en Robert en natuurlijk Alicia bedanken voor de support en gezelligheid.

     
14 Mei 2011

Son (Nederland)

Vandaag kregen wij bericht dat ons puppenkind Chasing Lane's Dalton Track twee keer gelopen had op Son. Harry zoals Dalton Track thuis word genoemd. Startte voor het hok twee maal en liep de palen zowat uit de grond. En dit als een onervaren jonge hond. Heel netjes! 2 x maal Harry de kill en daarna op naar huis.

     
11 Mei 2011

Venlo (Nederland)

Vandaag kregen wij bericht van uit het Limburgse Brunssum dat Chasing Lane's Beijing ook aan haar opleiding tot ren hond is begonnen. Puk zoals de dame heet mocht na al meerdere malen achter het haas aan door het openhok. Zonder problemen ging zij door het hok en richting de palen. Wat op deze baan heel belangrijk is vanwege de ronding. Met een resolute kill vertrokken zij voldaan naar huis.

     
08 Mei 2011

Velp (Nederland)

Vandaag reisden wij af richting ren vereniging Swift (Velp/Arnhem). Wij hadden twee hondjes in geschreven voor deze int. Grote prijs van Rheden. Vilikaia vom Rauhen Meer die mocht starten in de B-klasse en Brandy v.d. Spaarne Meute die mocht starten in de A- Klasse.

Vilikaia vom Rauhen Meer (Sky) mocht beginnen en had nog nooit eerder op deze baan gelopen. In de serie en halve finale werd zijn netjes 2de en mocht door naar de finale. Sky die altijd een matige start heeft was nu heel goed weg en lag lange tijd op de 1ste plaats. Gevolgd door Thaigo v.d. Waterram. Maar het was de hond die in de serie en halve finale steeds eerst was geworden die op het laatste stuk kwam opzetten. de la Sûre d'Elle Hestia ging er in de laatste bocht overheen en Sky bleef netjes langs de palen lopen en vocht samen met Thaigo om die tweede plaats het was nek aan nek Totdat de uitslag bekend werd gemaakt en wat resulteerde in een zeer verrassende 2de plaats!


Brandy en Blits v.d. Spaarne Meute
 

Brandy v.d. Spaarne Meute mocht aan de start komen. Vorige week liep Brandy al sterk dus wij waren benieuwd wat zij vandaag zou doen op haar oude thuisbaan. Maar wat zij liet zien is iets unieks. Brandy startte vanuit hok 6 en was weg. Zij versnelde het eerste stuk en trok flink door.

Toen werd de tijd gezegd 20.63. Eerst liet ik het even bezinken en liep langs het jury huis toen de speaker Wim Scharroo nog een keer de tijd herhaalde. En toen viel het kwartje bij mij. Zij heeft het baanrecord gelopen.

En na controle bleek dat het oude baanrecord van Roughneck Arja die toch alweer wat jaartjes stond 20.69 daadwerkelijk was verbroken.

In de halve finale was Brandy niet goed weg en moest flink de gas erop zetten om als eerste over de streep te komen. In een iets wat mindere tijd maar toch nog onder de 21 sec.

De finale toch spannend Cisca liep 2tiende langzamer dus alles was toch afhankelijk van de start. Cisca hok 1 Brandy 6. Het startsein werd gegeven en ja Brandy was vertrokken. Dan is het moeilijk te zeggen hoe de rest van de cours verloop tussen de anderen honden ging , omdat je toch naar je eigen hond blijft kijken. Brandy bleef gas geven en het gat met de rest werd groter. En ja zij werd 1ste finale in een sublieme tijd van 20.73. en mocht voor het eerst een ere dek om.

Die dag gebeurde ook nog iets anders speciaals. Haar broer Blits v.d. Spaarne Meute liep deze dag ook. Hij won de finale net als zijn zusje Brandy maar ook hij verbrak het oude baanrecord van Xantho-Vulture v.d. Spaarne Meute die de tijd van 20.47 had staan. Blits zette de tijd 20.40 op de klok. Hanneke en Hans jullie ook proficiat!

Ook willen wij onze vrienden bedanken voor de gezellige dag en alle andere mensen voor de felicitaties.

     
08 Mei 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag kregen wij een telefoontje uit Friesland. van Cisca en Jan Dekker. Beide puppenkinderen Chasing Lane's Boston (Seth) en Chasing Lane's Dollar Express (Naijb) hadden gelopen op de training.

Chasing Lane's Boston mocht weer samen lopen en is nu bezig met het leren coursen tussen de honden. Met een mooi eindschot doet hij dit heel mooi en strak.

Chasing Lane's Dollar Express mocht ook zijn rondje doen. Al is het starthok nog niet zijn beste vriend weet hij wel perfect te railen en naast de palen te lopen. En met een stevige kill op het haas was iedereen tevreden.

     
07 Mei 2011

Son (Nederland)

Vandaag mocht Chasing Lane's Air Supreme voor het eerst met 1 hondje samenlopen. Na een paar weken solo gelopen te hebben werd het tijd om een klein stapje verder te gaan. Thunder liep samen met zijn huisgenootje. Iets wat onwennig liep Thunder naast zijn huisgenootje. Al gauw vatte hij zijn concentratie en richtte zijn vizier op het haas. En het werd een nek aan nek race wat resulteerde in een verbetering van zijn tijd.

     
07 Mei 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag waren wij even gaan kijken op de training van Lelystad. Gelukkig waren wij net op tijd en konden wij ons puppenkind Chasing Lane's Dark Mystique zien lopen. Mekka (zoals zij thuis genoemd wordt) Mocht voor het eerst door het open hok. En zonder problemen ging Mekka erdoor heen naar de palen toe en het was precies als wij haar moeder zagen lopen. Netjes en strak!

     
06 Mei 2011

Lelystad (Nederland)

Het is nu alweer een jaar geleden dat As Good As Gold werd geboren. Opgehaald op de schoot reden we toen samen naar huis. Net als haar twee huisgenootjes die een dag eerder jarig waren krijgen samen een lekker stukje taart

     
05 Mei 2011

Lelystad (Nederland)

Het is nu alweer een jaar geleden dat Windyglen's Ride Sally Ride en Windyglen's Patriot werden geboren. Dat moet gevierd worden!


Patriot (1) Sally Ride (2)
Mouse over foto
     
01 Mei 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag zou voor ons echt het seizoen starten. Eerste wedstrijd is toch spannend. Hoe zal de vorm van de honden zijn. Wij hebben de afgelopen weken hard aan de conditie gewerkt dus werd nu wel eens tijd. Wij hadden in totaal 3 teven in geschreven. Vilikaia vom Rauhen Meer, Brandy v.d. Spaarne Meute en Homely Luck's Lotus de hond van mijn vader (na 1,5 jaar afwezigheid haar 1ste wedstrijd weer).

Vilikaia mocht vandaag voor het eerst weer lopen in de B-klasse naar haar blessure. Na het missen van de start in de serie. Wist zij in de halve finale en finale het toch spannend te maken door redelijk mee te starten en dicht langs de palen te lopen wat resulteerde in een mooie 3de plaats

Brandy en Lotus mochten beide in de A-klasse starten. Brandy deed waar zij goed in is keihard starten en doorstarten wat resulteerde in een hele mooie 1ste plaats. Lotus wist haar tijden in de serie, halve finale en finale steeds te verbeteren en zij werd mooi 5de. Al met al een mooie dag.


Brandy - Rood, Lotus - Geel

     
30 Apr 2011

Son (Nederland)

Vandaag waren er twee puppen kinderen op de training aanwezig.
Chasing Lane's Air Supreme mocht vandaag nog een keer solo uit het hok. Dit om te kijken als zijn start beter en stabieler wordt. Met een mooie ronde en kill was voor hem de training afgelopen.

Chasing Lane's Dalton Track die vandaag voor het eerst een stuk mocht lopen. iets voor het hok werd die uit de hand gestart en zonder problemen ging Dalton Track achter de prooi aan. Hij sloot de bochten netjes langs de paaltjes wat resulteerde in een kill in de zandbank.

     
24 Apr 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag mochten Chasing Lane's Dollar Express en Chasing Lane's Boston het gras van Jubbega uit proberen. Dollar Express ging nu helemaal door het hok en liep erg strak langs de paaltjes. Het enige wat die nog moet leren is met een knalstart eruit komen.

Chasing Lane's Boston ging vandaag voor zijn goed rond verklaring. Altijd spannend zo'n moment. Al was hij als laatste uit het hok. Wist hij toch door zo slim mogelijk te lopen de andere twee honden te passeren en als eerste zonder fouten over de streep te komen.! Jan en Cisca van harte met de eerste goed rond verklaring.

     
16 Apr 2011

Son (Nederland)

Wederom zijn wij vandaag afgereisd naar het Bourgondische gastvrijheid van windhondenren vereniging Son.

Wij hadden 2 hondjes van ons bij en Homely Luck's Lotus de hond van mijn vader mocht ook weer mee. Als eerste was het ook de beurt aan Homely Luck's Lotus die samen mocht lopen. Zou weer even wennen zijn na twee jaar strak in het pak samen met anderen honden. Hier en daar een botsing en wat cours verloop zette zij toch goed door. De 2de omloop liep Lotus samen met Brandy ook. De start was bijna als vanouds en zij kwam als tweede in de bocht. Daarna zakte ze wat af maar op karakter liep zij toch stevig door. En het belangrijkste zij is heel gebleven. Nu kan er langzaam maar zeker aan haar conditie en topsnelheid gewerkt gaan worden.

Daarna was het de beurt aan gekke Gerrit (Brandy). Deze was de hele week al zwaar getraind dus wij verwachten er niet veel van. Toch liep zij zeer sterk en bleef zij wederom redelijk goed op haar lijn zitten. Wat resulteerde in een even naring van haar persoonlijk record. 2de omloop mocht zij samen met 3 andere honden waaronder Lotus. Met een redelijke start trok zij richting de eerste bocht en kwam wat wijd uit. 1 van de anderen honden die mooi langs de palen liep probeerde er langs te gaan. Brandy kreeg dit in de gaten en versnellende haar pas en won toch nog mooi.

Toen was het de beurt aan Quixand Chasing Lane's A Tale Of Luck (Megan). Zij werd gestart vlak voor de bocht zodat zij niet met topsnelheid de bocht in zou vliegen. 2de omloop mocht zij iets voor het Juryhuis en dankzij de begeleiding van de starters die netjes de tijd namen om toch ook de wat ''nieuwere'' mensen te begeleiden vloog Megan achter het haas aan. Megan liep de bochten zeer netjes en vol enthousiasme maakte zij het rondje.

Al met al een geslaagde en een mooie zonnige dag.

     
16 Apr 2011

Lelystad (Nederland)

Het is alweer een jaar geleden dat de pups van Track Lover v.d. Waterram x Homely Luck's Lotus werden geboren. Dat betekent dus een feestje en een lekker stukje taart voor de puppenkinderen. Eigenaren van harte met jullie pubers!
Hier ook wat foto's van hun puppenkinderen.


Chasing Lane's Don Tenorio


Chasing Lane's Dark Mystique


Chasing Lane's Diamond's Spirit


Chasing Lane's Dalton Track

     
10 Apr 2011

Kinrooi (BelgiË)

Vandaag kregen een zeer leuke foto van onze puppenkind Chasing Lane's Budapest. Deze waakt over de paaskuikens! zodat wij straks onze paaseitjes kunnen gaan zoeken!

     
10 Apr 2011

Jubbega (Nederland)

Vandaag was er training in Jubbega. Naast het werkweekend. Hier waren 2 van onze puppenkinderen aanwezig. Namelijk Chasing Lane's Boston en Chasing Lane's Dollar Express van de fam. Dekker.
Chasing Lane's Boston liep de eerste rit solo en voor het eerst uit het hok. Zonder problemen ging hij gefocust op zijn doel af. Het ''haas'' De tweede rit mocht hij samen lopen met zijn huisgenootje. Good old Duke v.d. Groene Golf. Duke had de betere start maar dat weerhield Chasing Lane's Boston niet om erop en erover te gaan en zo als eerste over de streep en in de zandbak te eindigen.
Chasing Lane's Dollar Express mocht ook voor het eerst uit het hok. En hier zie je dan toch een beetje het verschil in leeftijd. Hij twijfelde een beetje maar zodra hij uit het hok ging achter het haas aan na de palen en zette hij de achtervolging in. Tweede omloop ging het een stuk beter en leek hij ook meer gewent aan het hok. Met dank aan Ronald Brouwer die geholpen heeft!

     
09 Apr 2011

Son (Nederland)

Vandaag waren wij afgereisd naar het zuiden des land voor de Brabantse gastvrijheid. Met een lekker zonnetje kwamen wij aan. En het mag gezegd worden de renbaan lag er zeer strak en mooi bij! Wij zelf hadden onze twee jonge dames As Good As Gold en Windyglen's Ride Sally Ride en Brandy v.d. Spaarne Meute. Ook de teef van mij vader Homely Luck's Lotus mocht weer haar ritje doen.

Laten wij beginnen met Windyglen's Ride Sally Ride. Deze mocht vandaag voor het eerst uit het hok en met wat enige aarzeling vertrok ze met volle snelheid de bocht in. Dit resulteerde in een enige schrik momenten. Het was duidelijk dat de dame nog onwennig door de bochten gaat. De tweede omloop kon je ook gelijk zien hoe leergierig ze is. Met een betere start en beter positie kiezen kon zijn de bochten beter houden en bleef zij beter bij de palen.

Hierna mocht As Good As Gold. Deze hond heeft zo'n start explosie dat zij net als haar huisgenootje bijna op de klos liep. Zij is een iets minder snelle leerling en jaagt echt puur op instinct. Voor beide dames is er werk aan de winkel!
Homely Luck's Lotus mocht ook weer mee om haar rondjes te doen en deed dit op een zeer mooie wijze en had er veel plezier in. Tweede omloop mocht zij ook met Brandy lopen. Zij mist nog de snelheid maar ze gaf zich niet zomaar gewonnen. Ieder geval een belangrijke nood ze is heel gebleven.
Vandaag was het eindelijk dit jaar de beurt aan gekke Gerrit. Brandy mocht weer voor het eerst de renbaan op. Het is altijd afwachten hoe een hond uit de winterstop en de loopsheid komt. Maar onze gekke Gerrit liet zien dat ook zij kan leren. Door gelijk vanaf haar start haar lijn te kiezen bleef zij dichter bij de palen dan wat wij gewent zijn van haar. Dit resulteerde ook in een Persoonlijk Record! tweede omloop mocht zij samen met Homely Luck's Lotus. Brandy was van kop weg maar Lotus kwam toch dichtbij bij de eerste bocht. Hier versnelde Brandy en liep weg. Al met al een mooie rit.
Ook waren er twee puppenkinderen van ons aanwezig. Chasing Lane's Air Supreme van Mike van Lieshout en Chasing Lane's Cantana van Alicia van Lieshout.
Chasing Lane's Air Supreme mocht vandaag ook voor het eerst uit het starthok en deed dit als of hij nooit anders heeft gedaan! Strak langs de palen en zeer berekend lopen.
Chasing Lane's Cantana mocht voor het starthok en liep vol schreeuwend achter het haas aan. Met veel power maakte ze de kill in de zandbak.
Paddy's Absolute Power. Waarvan Robert van Lieshout en ik beide eigenaren zijn. Mocht het vandaag ook op Son proberen. Beide ritten liep hij de zelfde tijden wat overigens ook voor hem een Persoonlijk Record was!! Complimenten voor Robert ook! Met het kiezen van zijn juiste lijn week hij is een keer niet van de palen af!
     
09 Apr 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag ontvingen wij het bericht dat Chasing Lane's Dark Mystique en Chasing Lane's Casair getraind hadden op de renbaan in Lelystad.

Chasing Lane's Dark Mystique van de fam. Waijers . 1ste omloop mocht zij vanaf de punt van de heg en de 2de omloop voor het starthok. In beide rondes ging zij vol enthousiasme achter het haas aan! Ook zijn er een paar prachtige foto's gemaakt door de baas. Dank je wel Bert!

Ook was Chasing Lane's Casair aanwezig van de fam. Voorburg en mocht dit keer vanuit het hok. Met wat enige aarzeling vertrok hij met volle kracht uit het hok. En was het letterlijk een gevecht wie er sneller was de haas of Casair! Casair die gebruikte maakte door langs de palen te blijven lopen verloor nipt van het haas!

     
08 Apr 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag is het een jaar geleden dat de pups van ons C-nest geboren werd. Wij wensen de puppenkinderen en baasje een fijne dag!

 

op de foto Chasing Lane’s Colossus.

   
06 Apr 2011

Maasbergen (Nederland)

Vanavond was de Algemene ledenvergadering van de Nederlandse Whippetclub. De twee meest belangrijke punten die besproken (of eigenlijk gezegd) gestemd op werden was het Ras specifiek fokreglement. En de twee nieuwe bestuursleden.

Beide punten zijn aangenomen door de leden op de vergadering. Wij wensen de twee nieuwe bestuursleden veel succes met hun intrede!

Daarnaast is er gestemd over het ras specifiek fokreglement. iets wat iedere ras vereniging moest voorleggen aan het raad van beheer. Dit is dus door hogere hand bepaalt. Wat voor invloed zal dit hebben voor het ras Whippet. Alleen voor de leden die aan dit fok reglement voldoen zal pup bemiddeling worden gedaan. Verder blijft alles zoals het was!

   
04 Apr 2011

Lelystad (nederland)

OPROEP!!! BELANGRIJK!!!
Over 2 dagen op woensdag 6 April 2011 in motel Maarsbergen wordt de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Whippet Club gehouden. Dit jaar is de vergadering een stuk belangrijker dan ''normaal''. Er wordt namelijk gestemd over het Ras Specifiek Fokbeleid. Het is van belang dat wij als Whippet eigenaren en fokkers van de Nederlandse Whippet Club onze stem laten horen. De punten waarop gestemd gaan worden zijn o.a.:
- Beperking aantal dekkingen van dekreuen met maximum van 3 per jaar en 10 in zijn gehele leven.
- Gebruik buitenlandse dekreuen
- Beperking voor het gebruik neef/nicht/oom/tante combinaties
- Minimum leeftijd teef voor de eerste dekking
- Kwalificatie show ZG/G en in de toekomst ZG/ZG dit geld ook als je een reu uit het buitenland wilt gebruiken!!

Zoals je kan lezen zijn dit wel belangrijke punten die het straks voor ons als fokkers maar ook als reuen eigenaren een stuk lastiger kunnen gaan maken.

Dit zijn een x aantal speerpunten. Ook worden er twee nieuwe bestuursleden naar voren gedragen. Dus houd 6 april 2011 rond 19.30 uur vrij. Tot Maasbergen.

Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om te gaan. Geef u stem mee aan een ander die wel gaat en machtig deze voor het uitbrengen van uw stem.

   
03 Apr 2011

Oude Pekela (Nederland)

Vandaag was er een nationale wedstrijd in het Groningse Oude Pekela. Paddy's Absolute Power was vandaag ingeschreven en mocht zijn eerste wedstrijd dit seizoen lopen. Uit eindelijk mocht Paddy's Absolute Power onder strepen de finale in. Het was een zeer spannende finale met tijden van de nummers 3 tot en met 6 met cm werk werd afgerond. Uiteindelijk werd hij 4de in een tijd van 23.27! Zeer stabiel gelopen en geen verval in zijn tijden! Goed gedaan Robert!

   
02 Apr 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag besloten wij om te gaan trainen met Windyglen's Ride Sally Ride en As Good As Gold en Quixand Chasing Lane's A Tale Of Luck .

As Good As Gold mocht vandaag voor het hok starten en zonder problemen ging zij rond. Wel werd er wat kort voor gedraaid waardoor zij naar buiten ging. Daarna was het de beurt voor Windyglen's Ride Sally Ride. Deze mocht net als haar huisgenote voor het hok starten en deed dit zeer explosief. Je kan duidelijk zien dat zij veel meer haar lichaam al aan het gebruiken is.

Ook liep Chasing Lane's Casair voor het eerst. Hij mocht na eerst een recht stukje de 2de omloop iets voor de bocht starten. Met een zeer mentale focus en een acceleratie racete hij achter het haas aan!

Last but not least mocht Quixand Chasing Lane's A Tale of Luck voor het eerst een recht stukje. Zeer geconcentreerd en met een mooie kill. Was dit een mooie afsluiting voor de dag.

   
02 Apr 2011

Son (Nederland)

Vandaag reisde de familie van Lieshout van de Vaya Con Dios kennel af naar Son om daar met Chasing Lane's Air Supreme en Chasing Lane's Cantana te lopen. Chasing Lane's Air Supreme van Mike mocht vandaag met een dichte klep en hij werd van achter vastgehouden. Een fractie te laat werd die los gelaten maar hij dook als een speer na de palen en liep zeer straks en gefocust zijn ronde!

Chasing Lane's Cantana mocht vandaag voor het eerst op Son lopen. Son is toch altijd wel een ''specialisten'' baan door bochten die er in zitten. Chasing Lane's Cantana moest duidelijk even wennen maar herstelde snel en met een mooie kill zat de training erop.

Ook liep voor het eerst Chasing Lane's Barcelona van Jeroen en Ingrid. Voor beide was het begin van een nieuw avontuur die met een flitsende start en kill werd afgesloten.

     
28 Mrt 2011

Noordwijk (nederland)

Vandaag kregen wij het van Carolien Versteeg over Chasing Lane's Diamond's Spirit (Layla) dat zij een middagje naar Noordwijk waren geweest. Had gister niet genoeg gerent op de renbaan en begon alvast aan haar Nieuwsjaarduik! Verder hebben zij lekker bij een strandpaviljoen gezeten waar ook hondjes welkom zijn! Onder het mom van een bakkie koffie kon Layla lekker drogen en bij komen!

   
26 Mrt 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag besloten wij om te gaan trainen met Windyglen's Ride Sally Ride en As Good As Gold en de teef van mijn vader Homely Luck's Lotus. Verder was het een leuke dag, 5 Chasing Lane's Puppenkinderen waren ook aanwezig .

Ook hebben wij een ''familie'' foto kunnen maken van het D-nest de aanwezige honden waren daarvan. Chasing Lane's Dalton Track, Chasing Lane's Dollar Express, Chasing Lane's Dark Mystique en Chasing Lane's Diamond's Spirit en de vader Track Lover van de Waterram en moeder Homely Luck's Lotus.

Voor onze jongen teven begonnen wij met een recht stuk met een bochtje erin. Dit ging voor beide honden zonder problemen. Daarom mochten As Good As Gold en Windgyglen's Ride Sally Ride de tweede omloop vanaf het Pomphuis. Homely Luck's Lotus die na een dubbele spierscheuring na bijna 2 jaar absentie en revalidatie ook weer mochten lopen deed het zoals zij het altijd deed. Prima!

Chasing Lane's Dark Mystique mocht beginnen met een recht stukje. Zonder aarzeling liep zij recht achter haar doel aan de zandbak in. En daarom mocht zij de tweede omloop vanaf het pomphuis en rende zij zeer geconcentreerd op haar ''prooi'' af.

Daarna was het de beurt aan Chasing Lane's Boston Deze begon bij het pomphuis en rende erg netjes en vrij dicht langs te palen. Ook maakte hij gebruik van zijn gehele lichaam. De tweede omloop mocht die voor het hok starten. Zeer gefocust en met een snelle bewegingsritme ging hij achter zijn ''haasje'' aan. Wat resulteerde in een perfecte kill in de zandbak.

Chasing Lane's Diamond's Spirit is al wat verder dan de rest en je kan ook duidelijk merken dat het een teefje is in dat opzicht. Eerst mocht zij voor het hok en de tweede omloop ging zij door het open hok en dit zonder problemen fanatiek er door heen en achter haar ''prooi'' aan.

Chasing Lane's Dollar Express was de laatste die begon vanaf het pomphuis en zodra je het startgeeft aan deze hond dan zet die zoveel kracht dat zijn lichaam het nog niet helemaal weet te verdelen met veel enthousasme en een strakke kill in de zandbak mocht hij de tweede omloop ook voor het hok.

Chasing Lane's Dalton Track was aanwezig om moeders en kinderen te supporten. Samen met het baasje mocht die even in de pauze met het haas spelen wat al snel verscheuren werd. Al met al een geslaagde dag.

 
26 Mrt 2011

Velp (Nederland)

Vandaag reisde de familie van Lieshout van de Vaya Con Dios kennel af naar Velp om daar Paddy's Absolute Power en Chasing Lane's Air Supreme te laten lopen. Paddy's Absolute Power van Robert van Lieshout en mij deze week weer twee tiende van zijn tijd af. De vorm begint te komen en wij hopen dat hij deze lijn doorzet.

Daarna mocht Chasing Lane's Air Supreme van Mike lopen. Deze mocht door het open hok. Zowel voor Mike als Chasing Lane's Air Supreme was dit de eerste keer. En zonder problemen maakte beide het rondje naar de zandbak af!

 
19 Mrt 2011

Velp (Nederland)

Vandaag reisde de familie Roubos van de Vaya Con Dios kennel af naar Velp om daar Paddy's Absolute Power en Chasing Lane's Cantana te laten lopen. Paddy's Absolute Power van Robert van Lieshout en mij liep tot tegenstelling tot vorig jaar twee zeer stabiele tijden! Je kan merken dat Robert zijn training eer naar werk maakt.

Daarna mocht Chasing Lane's Cantana van Alicia. Beide mochten zij voor het eerst de baan op. Alicia voor het eerst om haar hondje te starten en Chasing Lane's Cantana haar 1ste keer op de renbaan. Zonder twijfel en met veel power ging Cantana achter het haas aan. Op na de volgende keer.

 
14 Mrt 2011

Harderwijk / Lelystad (Nederland)

13 en 14 Maart

Op beide dagen zijn wij op pad gegaan met de hondjes om wat mooie foto's te maken.

Dit is terug te vinden in onze Fun Album.

 
13 Mrt 2011

Rotterdam (Nederland)

Vandaag was de laatste training op Rotterdam voordat de eerste wedstrijd van dit jaar kon gaan beginnen. Er waren 4 Chasing Lane's kinderen aanwezig. Waarvan 3 hebben gelopen.

Als eerste was het Chasing Lane's Boston van de familie Dekker die een rechtstuk mocht lopen. Met concentratie en focus rende hij voor het eerst achter het motortje aan! Daarna was het de beurt aan zijn huis genootje Chasing Lane's Dollar Express. Super fanantiek en als die niets anders heeft gedaan legde hij ook perfect het rechte stuk af!

Het zusje Chasing Lane's Diamond's Spirit mocht vanaf de 350 uit de hand worden gestart. Zij had al wat meer trainingen op de rail achter de rug en liep een prima ronde. De 4de Chasing Laner was Dalton Track de broer die alles nou lettend in de gaten hield.

 
01 Mrt 2011

Lelystad (Nederland)

BELANGRIJK!
Op woensdag 6 April 2011 in motel Maarsbergen wordt de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Whippet Club gehouden. Dit jaar is de vergadering een stuk belangrijker dan ''normaal''. Er wordt namelijk gestemd over het Ras Specifiek Fokbeleid. Het is van belang dat wij als Whippet eigenaren en fokkers van de Nederlandse Whippet Club onze stem laten horen. De punten waarop gestemd gaan worden zijn o.a.:
- Aantal dekkingen
- Gebruik buitenlandse dekreuen
- Kunstmatige inseminatie (sperma van levende en overleden dekreuen
- Minimum leeftijd teef
- Verplichte werkgeschiktheid test
- Kwalificatie show
- Meten
- Aflevering pups.

Dit zijn een x aantal speerpunten. Ook worden er twee nieuwe bestuursleden naar voren gedragen. Dus houd 6 april 2011 rond 19.30 uur vrij. Tot Maasbergen.

 
01 Mrt 2011

Lelystad (Nederland)

Het was even wachten maar nu is die eindelijk klaar. Onze nieuwe website.

Wat kunt u van ons verwachten. Snellere updates met betrekking tot onze kennel. Meer informatie en alles natuurlijk op een moderne manier gepresenteerd.

 
22 Feb 2011

Oud Zuilen (Nederland)

Vandaag was de eerste meting van het jaar. Chasing Lane's Air Supreme en Chasing Lane's Beijing mochten vandaag en waren beide goed gemeten.

 
 
29 Jan 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag is het een jaar geleden dat de pups van Catkyll's Angelo X Aphrodite v.d. Fijola Hoeve geboren werden.

Eigenaren van harte met jullie hondjes!

 
25 Jan 2011

Lelystad (Nederland)

Vandaag is het een jaar geleden dat de pups van Graf Ferry vom Rauhen Meer X Wheezy Wind's Floortje op de wereld kwamen.

Eigenaren van harte met jullie hondjes!