Hoe gaan we te werk

In het algemeen hebben wij 1 a 2 nestjes per jaar met uitzondering van 2009 (4 nestjes). Alle pups krijgen een stamboom van het Raad van Beheer (officieel erkend door de FCI). De ouders van al onze pups zijn getest op het bullygen en erfelijke oogafwijkingen en hebben een DNA-profiel.

Als men bij ons een puppy wil kopen, willen wij eerst kennismaken met de toekomstige eigenaar bij ons thuis. Wij vinden het erg belangrijk dat men, voordat er een beslissing wordt genomen over het aanschaffen van een Whippet, dit weloverwogen gebeurd en er een wederzijds vertrouwen tussen de nieuwe pup eigenaar en fokker is. Wij wensen voor al onze puppy's een zo goed mogelijk gezin die hun een zo goed mogelijk Whippet leventje kan bieden.

Als men serieuze interesse voor een Whippet puppy heeft, kan er een afspraak gemaakt worden om bij ons persoonlijk thuis met elkaar kennis te maken, daar worden dan de wensen en eisen van de potentiĆ«le kopers besproken. Men kan dan uiteraard ook de honden en de pups ontmoeten, en u dan eventueel, als u geĆÆnteresseerd bent in een pup, op de puppy lijst te laten inschrijven. Men is altijd welkom de puppy's te bezoeken. Op onze beurt sturen wij foto's, filmpjes en informatie over de pups en hun ontwikkelingen.

Wij zijn blij met mensen die alles willen weten en alles willen zien, dan weten wij dat het mensen zijn die weloverwogen aanschaf doen van een Whippetpup. Dat is voor ons zeer belangrijk. Wij adviseren dan ook altijd om lid te worden van de Nederlandse Whippetclub.
Wij zijn daarom natuurlijk altijd beschikbaar om de nieuwe Whippets-eigenaars te helpen met hun puppy. De prijs van een pup met stamboom is ongeacht welke kleur en geslacht hetzelfde.

Als men een pup bij ons heeft gekocht krijgt u een map mee waarin opvoedings-, voedingsadviezen en verzorgingsadviezen in staan en een voedingslijst samen met het puppy pakket waarin ook nog allerlei leuke speeltjes en lekkernijen zitten.

Uiteraard worden ook alle pups voorzien van een FCI Stamboom en pups die naar het buitenland gaan zijn vergezeld van een exportstamboom, een chip door het Raad van Beheer, de eerst puppy entingen het Europees paspoort (entingesboekje) en een Puppy pakket etc...

Wij adviseren de mensen ook een (pup)training te volgen omdat dit positief bijdraagt in de baas/hond combinatie. Of een ander soort van bezigheid met de pup te volgen.
Het is erg belangrijk dat zowel de baas als de hond plezier aan de training heeft. Dit versterkt ook vaak de band tussen pup en eigenaar.

Verder vinden wij het altijd erg leuk als wij iets horen of zien van de pups als ze bij de nieuwe eigenaar zijn en als er vragen zijn over hun nieuwe huisgenoot kan men altijd, dag en nacht, bij ons terecht.

Zodra wij de stambomen van de hondjes toegestuurd hebben gekregen brengen wij deze (Meestal) naar de nieuwe eigenaar van de pups. Wij kunnen dan ook zien waar de pups opgroeien. De mensen waarderen het meestal als de fokker op bezoek komt.

Verder wensen wij alle pup kopers een leven lang plezier met hun hond(en).